Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 7 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Röntgenfoto: dit is wat er gebeurt als een druif in de keel van je kind blijft steken

Veel ouders weten hoe gevaarlijk het kan zijn als je een jong kind een druif geeft. Het is een gladde vrucht die heel makkelijk in de keel van (kleine) kinderen schiet. Deze nachtmerrie werd deze week werkelijkheid voor een Australische moeder. Een blogster waarschuwt nu andere ouders met een confronterende foto.

‘Attentie, ouders! Zien jullie wat er op deze röntgenfoto te zien is? Een druif. Vandaag is er een druif in de luchtpijp van een vijfjarig kind blijven hangen. Deze arme ziel moest geopereerd worden, om de druif te verwijderen. Hij heeft heel erg veel geluk gehad. Als de druif niet op een open plek was blijven steken dan zou dit verhaal heel slecht geëindigd zijn’, staat er in het bericht dat gedeeld werd op de Facebookpagina van Finlee and Me.

Ze delen de foto van de Australische moeder, om andere ouders te waarschuwen. De Facebook post is intussen al 1,5 duizend keer geliket en wordt nog steeds massaal gedeeld. Want het kan niet vaak genoeg herhaald worden: druiven, cherrytomaatjes, pas ermee op en snijd ze door. In de lengte. Of nog beter: in vieren. Altijd.

LEES OOK: Leer in 41 seconden wat je moet doen als je kind stikt

Een waarschuwing voor anderen

De blogster wil de lezeressen dan ook waarschuwen. ‘Alsjeblieft, wees voorzichtig en denk eraan dat jonge kinderen soms vergeten om op hun eten te kauwen. Als je twijfelt, geef ze dan geen druiven of babytomaatjes, etc. Ik ben de moeder die dit gedeeld heeft om awareness te creëren heel erg dankbaar. Laat het een waarschuwing zijn voor elke andere ouder.’

Eerder deze week schreven we niet voor niks al een praktische handleiding wat je moet doen als je kind (dreigt) te stikken, waarvoor we EHBO-arts Vincent belden. Lees hem hier nog even, als je hem gemist hebt:

Mini-handleiding van een EHBO-arts: wat je moet weten als je kind dreigt te stikken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Röntgenfoto: dit is wat er gebeurt als een druif in de keel van je kind blijft steken
Sluiten