Eindelijk: in 2018 krijgen we er een roodharige emoji bij

Maar twee procent van de wereldbevolking heeft rood haar. Dat was voor de ontwikkelaars van emoji blijkbaar te weinig om daar een ‘eigen’ emoji voor te ontwikkelen. Tot nu, want de smileys worden in 2018 uitgebreid met een set gingersmileys.

Vooral in Engeland en Ierland zal dit heuglijke nieuws goed ontvangen worden, aangezien daar zeker 13 procent van de inwoners ginger is. Maar goed nieuws voor alle redheads dus, volgend jaar hoef je niet meer te kiezen tussen een smiley met blond, donkerblond of zwart haar, maar staat er ook eentje met rood haar tussen.

Roodharige emoji

Emojipedia heeft namelijk een lijst van 67 nieuwe emoji’s gepresenteerd en ten minste één van deze parels is ginger. Het bedrijf kon bijna niet anders dan een redhead aan de collectie toevoegen, het schijnt namelijk zo te zijn dat de meeste klachten die zij ontvangen, over het missen van een roodharige smiley gaan.

Ook kun je vanaf volgens jaar kiezen uit een smiley met een kaal hoofd, eentje met wit haar, of met krullen. Het wachten op de eerste genderneutrale emoji is begonnen.

8 x superhandige, verborgen functies van WhatsApp die je nog niet kende

How to be a Redhead

Reageer op artikel:
Eindelijk: in 2018 krijgen we er een roodharige emoji bij
Sluiten