Roos
Roos Columns mei 7, 2016

Roos: ‘Als een leeuwin stort ik me op de online mannencatalogus’

Leuke mannen genoeg. Ze verrijkten haar leven een nachtje of een paar jaar. Maar niks hield stand. Nu is Roos vierendertig, een single vrouw met een vurige kinderwens. Daarom staat ze inmiddels op de wachtlijst voor KID (Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad). Over 49 weken is ze aan de beurt, maar liever nog dan alleen doet ze het samen. Ze zoekt haar prins. Een wit paard is geen vereiste, een Fiatje mag ook. Lukt het haar om hem in 47 weken alsnog te vinden?

Column #3: Nog 47 weken

Ik sta versteld. Het blijft niet bij dat ene envelopje van Singleman78. In een week tijd krijg ik 23 reacties op mijn profiel. Echte leuke inhoudelijke met aandacht geschreven berichten. Oké, niet allemaal natuurlijk, laat ik niet overdrijven. Ik ben iets minder gecharmeerd van de ‘hee stoere vrouw je weet wat je wil, keertje babbelen?’ En ook voor de immer inspirerende aangeklikte knop ‘Ik heb je profiel bekeken en ben geïnteresseerd om met jou in contact te komen. Als jij ook interesse hebt in mij, dan hoor ik graag van je’ loop ik niet echt warm. Een leuke arts uit Beverwijk, een politieman uit Amsterdam, de coach uit Maastricht. Lappen tekst, grapjes, lieve woorden; kijk mijn ego groeien!
‘Misschien is het goed om even na te denken of je zelf wil vinden of gevonden wil worden’, zegt coach. Datingcoach natuurlijk, niet te verwarren met aanbidder-coach.

Mijn ego valt even stil. Is dat niet hetzelfde dan? Nee, dat is niet hetzelfde. Want als ik vervolgens even kritisch kijk naar de profielen achter deze berichten, zijn er opvallend veel die me eigenlijk niet zo boeien of ronduit totaal niet aansluiten op wat voor man ik denk te zoeken. Verliefdheid mag blind maken, ik word blijkbaar al slechtziend door complimenten. Zucht… Dus ga ik zelf aan de slag. Ik moet met een top vijf op de proppen komen. Als een leeuwin met obsessief compulsieve trekjes stort ik me op de online mannencatalogus. Eerste selectie: Leeftijd, lengte, lichaamsbouw, opleidingsniveau. Ideale man, ik kom eraaaaaaan. Kinderwens: Ja! Ja! Ja! O, sorry, even op de rem.

In het kader van de brede vizier komt hij wel op mijn lijstje

Als er uiteindelijk 120 profielen overblijven begint het echte werk. Braaf plak ik mijn post-it over de foto’s op het scherm om eerst alleen de profielteksten te zien. Om vervolgens stiekem toch teleurgesteld te zijn als die oninspirerende tekst van een superlekkere vent blijkt te zijn (waardoor de tekst opeens een stukje inspirerender lijkt te worden, bizar!). Maar minstens zo teleurgesteld ben ik, wanneer ik hardop ‘wow, jij bent leuk’ zeg en vervolgens van onder de post-it aangekeken word door een gezicht dat me absoluut niet aanspreekt. In het kader van een breed vizier komt hij wel op mijn lijstje. Dat lijstje bestaat inmiddels uit drie aan elkaar geplakte A4-tjes waar ik 15 kolommen op heb gemaakt. Zodat elke potentieel leuke man gescoord wordt om te kijken of ik die potentiële leukheid ook kan objectiveren. Dat idee komt overigens niet van mijn coach, hier zijn mijn eigen wat neurotisch getinte zenuwbanen schuldig aan. Dan komt de gele marker erbij. En de roze. En dan toch ook nog de groene. En dan zie ik door de bomen het bos niet meer en hang ik wanhopig aan de lijn met mevrouw de coach.

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe het verhaal van Roos verder gaat? Je leest het iedere zaterdagavond op Famme! ‘Mijn hart bonst in mijn keel als ik met een laatste muisklik mijn profiel online zet’ Lees de vorige column van Roos hier

Reageer op artikel:
Roos: ‘Als een leeuwin stort ik me op de online mannencatalogus’
Sluiten