Roos
Roos Columns 30 apr 2016

Roos: ‘Mijn hart bonst in mijn keel als ik met een laatste muisklik mijn profiel online zet’

Leuke mannen genoeg. Ze verrijkten haar leven een nachtje of een paar jaar. Maar niks hield stand. Nu is Roos vierendertig, een single vrouw met een vurige kinderwens. Daarom staat ze inmiddels op de wachtlijst voor KID (Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad). Over 49 weken is ze aan de beurt, maar liever nog dan alleen doet ze het samen. Ze zoekt haar prins. Een wit paard is geen vereiste, een Fiatje mag ook. Lukt het haar om hem in 48 weken alsnog te vinden?

Column #2: Nog 48 weken

Daar zit ik dan, bij de datingcoach. De schaamte overwonnen. Sterker nog, de schaamte overboord gegooid. Want hoezeer ik ook het tegengestelde zou willen beweren, ik moet bekennen dat mijn relaties van de afgelopen jaren niet de meest succesvolle zijn geweest. Het waren niet eens de klassieke ‘foute mannen’. Het waren leuke mannen en lieve mannen. Aantrekkelijk, bijzonder, interessant. Maar ook mannen met problemen. Psychiatrische problemen, financiële problemen. Complexe banden met familie of vrienden. Heftige emotionele reacties op onverwachte momenten. Maar tegen de tijd dat ik dat helder kreeg was ik al verliefd. En leek het me niet meer dan logisch om met een open blik en een open hart die relatie in te stappen. Bovendien, hebben we niet allemaal onze eigen rafelrandjes? Maar uiteindelijk eindigden deze relaties op dezelfde manier: ik die na vele tranen de relatie beëindigde, het vertrouwen verloren in een stabiele gezamenlijke toekomst, moe gestreden en alles gegeven.

Ook ik zou hem liever tegen het lijf lopen in de supermarkt terwijl we tegelijkertijd het laatste doosje champignons willen pakken

Daarom zit ik nu hier. Bij een coach die met bijna twintig jaar ervaring in de datingwereld al vele huwelijksaankondigingen en geboortekaartjes uit haar brievenbus heeft mogen vissen. Geloof me, ook ik zou hem liever tegen het lijf lopen in de supermarkt terwijl we tegelijkertijd het laatste doosje champignons willen pakken. Handen die elkaar onhandig raken, een verlegen glimlachje, me stamelend voorstellen en dan ’s avonds op mijn bank verstrengeld in elkaar onze pizza funghi verorberen. Maar na vijf jaar in deze buurt kan ik je verzekeren dat dát er niet in zit. Dus ik kan een week met mijn blote billen op het strand liggen in Tenerife of voor het zelfde bedrag me laten coachen in mijn zoektocht naar die ene grote liefde. Prima deal, al zeg ik het zelf. Dan maar even billen zonder zand.

‘Waarom ben jij straks de allerleukste single die er te vinden is op de site?’

Ik klap dicht. Ik weet het niet. Niet dat ik mezelf niet leuk vind, ik vind mezelf eigenlijk best wel leuk, maar niet per se ‘de allerleukste’. Er zijn denk ik heel veel vrouwen die mooier zijn dan ik. Grappiger ook. Beter gekleed. Vrouwen die niet om half elf hun bed induiken omdat ze moe zijn. Vrouwen die minder snel onzeker zijn. Vrouwen die… ‘Nee, ik vraag, waarom ben JIJ de allerleukste single die er te vinden is?’

Ik heb op een regenachtige zondag op een industrieterrein in het rond gedarteld voor de lens van een fotograaf met een paar prachtige profielfoto’s als resultaat

O ja. Dus. Blijkbaar heb ik wat moeite om mezelf goed in de markt te zetten. Goed dan. Ik heb een goed stel hersenen die ik graag gebruik om mezelf en anderen uit te dagen. Ik heb een groot hart voor de mensen en de wereld om mij heen. Verantwoordelijk en genuanceerd, maar ook speels, initiatiefrijk, enthousiast en creatief. Een betrouwbare vriendin, een prettige collega, bloedserieus en knettergek tegelijk. Ha, kijk mij eens leuk zijn! Na een paar van dit soort gesprekken staat het op een rijtje. Wie ik ben, wat voor man ik zoek en wat mijn verwachtingen zijn van een relatie. Ik heb op een regenachtige zondag op een industrieterrein in het rond gedarteld voor de lens van een fotograaf met een paar prachtige profielfoto’s als resultaat. En nu hangt mijn vinger boven de knop. De foto’s zijn geüpload, de teksten ingevoerd. Mijn hart bonst in mijn keel als ik met een laatste muisklik mijn profiel online zet. Nog geen uur later piept mijn telefoon. Een gesloten envelopje. ‘U heeft een bericht ontvangen van Singleman78.’ Gespannen open ik mijn inbox…

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe het verhaal van Roos verder gaat? Je lees het iedere zaterdagavond op Famme!‘Best aantrekkelijk, een genenpakketje krijgen van een jonge Deense student’ Lees de eerste column van Roos hier >

Reageer op artikel:
Roos: ‘Mijn hart bonst in mijn keel als ik met een laatste muisklik mijn profiel online zet’
Sluiten