Redactie
Redactie Body november 14, 2014

Rouwende vader zingt een liedje voor zijn zieke zoontje

De kleine Lennon James Picco werd met 24 weken geboren. Moeder Ashley beviel met een spoed-keizersnede, maar stierf kort daarop onverwachts in haar slaap. Vader Chris was er – hoe kan het ook anders – kapot van, maar moest sterk blijven voor zijn prematuur zoontje. Hij verbleef dag en nacht aan Lennons zijde en zingt in deze video een prachtig liedje.

Papa Chris zingt ‘Blackbird’ van The Beatles en begeleidt zichzelf op de gitaar. De mooie beelden behoeven geen verdere uitleg:

Muziektherapie kan heilzaam zijn voor prematuur kinderen, maar het mocht niet meer baten voor de kleine Lennon. Op woensdag 12 november bracht Cris de volgende boodschap naar buiten:

‘Lieve vrienden, familie en iedereen die ons steunt,

Het is met ongelofelijk veel pijn dat ik jullie dit schrijf. Mijn kleine vechter, Lennon James Picco, is gisteravond in zijn vaders armen in slaap gevallen. Hij werd omringd door familie, vrienden, en de beste dokters, zusters en ziekenhuispersoneel in de wereld. Hij droeg een outfit die Ashley voor hem had gekocht, met kleine gitaren, en was gewikkeld in een dekentje gemaakt door een trouwe vriend. Ik ben dankbaar voor de vier onvergetelijke dagen samen. Zijn moeder zou zo blij zijn geweest hem te zien, vast te houden, aan te raken, te wassen en toe te zingen. Een privilege dat ik heb wel had. Ik ben gezegend en vereerd dat ik van hem heb mogen houden voordat hij er was, hem te koesteren toen mama hem nog droeg, hem persoonlijk te ontmoeten, en zijn kleine perfecte lichaam vast te houden terwijl we zeiden ‘tot ziens voor nu’. Er zijn geen woorden voor, maar ik wilde jullie een update geven, omdat jullie liefde en steun meer betekent dan wat dan ook in deze wereld.

All you need is love’

Wat een mooie woorden. Hoewel dokters tegenwoordig veel kunnen doen voor prematuur kinderen, moet er nog veel onderzoek worden gedaan naar betere behandelmethodes. Op 17 november wordt er aandacht gevraagd voor de risico’s en gevolgen van vroeggeboorte op Wereld Prematurendag.

Reageer op artikel:
Rouwende vader zingt een liedje voor zijn zieke zoontje
Sluiten