Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Wat betekent de naam van de royal baby: Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Na wat dagen wachten zijn de eerste foto’s van de royal baby te zien én is zijn naam bekend geworden. De kleine man luistert (of nou ja, dat is nog afwachten) Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Een verrassend moderne naam voor het Engels Koningshuis. Dit is wat zijn naam betekent:

De naam van de royal baby

Enkele dagen nadat hij ter wereld kwam, hebben Prins Harry en Meghan Markle de naam van hun zoon bekend gemaakt via Instagram. Het is een traditie om even te wachten voordat de namen van koninklijke kinderen publiekelijk bekend worden gemaakt, en daar zijn een aantal redenen voor:

Zoals iedereen zich vast wel kan voorstellen, hebben royals ook behoefte aan een beetje quality time met hun kersvers gezinnetje. Bovendien wordt eerst de familie ingelicht voor een openbare verklaring wordt afgelegd. Daarnaast moeten royals extra goed nadenken over de naam die ze hun kleine geven. Ze hebben een grote verantwoordelijkheid en willen 100% zeker zijn van hun zaak voor ze de naam gaan bekendmaken.

Oké, zijn naam is dus inmiddels bekend. Maar wat betekent het nou?

Archie

Soms wordt Archie gebruikt als een soort bijnaam voor Archibald, maar dat is in dit geval niet zo. Archie betekent moedig of dapper, volgens de babynaamsite Baby Center. Een koninklijke bron heeft onthuld dat The Duke and Duchess of Sussex voor Archie zijn gegaan omdat ze het gewoon een leuke naam vonden. Een leuke bijkomstigheid is dat de naam nooit is voorgekomen in de geschiedenis van het Engels Koningshuis – al is het wel een populaire babynaam in Engeland.

Harrison

Harrison is een knipoog naar Prins Harry. Het betekent ‘son of Harry’ of ‘Harry his son’. De perfecte middelste naam voor een royal baby dus!

Mountbatten-Windsor

De achternaam van de royal baby is Mountbatten-Windsor, een van de vele opties waar ze uit konden kiezen. De verwachting is dat de snelle versie van deze achternaam Sussex gaat zijn, aangezien prins George de achternaam Cambridge op school gebruikt, en prins Harry de achternaam Wales gebruikte in het leger. De baby is geen prinsje, die titel krijgt hij niet. Al kan er door Queen Elizabeth een uitzondering worden gemaakt op de regel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme