Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 15 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Rustmomentjes pakken voor jezelf en de kids: 4 tips die jullie hierbij helpen

Zeker in de maand december komen we doorgaans om in de afspraken. Sinterklaassurprise hier, kerstontbijt op school daar. Niet alleen in deze maand, maar überhaupt hebben we het tegenwoordig altijd druk, druk druk. Daarom is rust pakken essentieel en daar kun je je kids tegelijkertijd in meenemen.

Niet alleen jij hebt soms het idee dat je alle ballen hoog moet ouden, ook kinderen hebben te maken met veel prikkels van buitenaf. Het is daarom goed voor jullie om op tijd aan jullie zelf te denken. Rust pakken samen met je kids doe je zo.

Rust pakken met je kids

Omdat we tegenwoordig altijd een bomvolle agenda hebben en het liefst bij alle activiteiten aanwezig zijn, is rust pakken essentieel geworden. Ook voor jouw kids. Hier vind je acht tips die daarbij kunnen helpen. Adem in, adem uit. Even helemaal niks.

1. Samen mediteren

Meditatie niks voor kinderen? Echt wel. Er zijn tegenwoordig zelfs scholen die mediteren met kids en je kunt speciale cursussen volgen met kinderen. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je kids op een toegankelijke manier kennis laat maken met meditatie.

Door jullie hoofd leeg te maken, want jij doet zelf natuurlijk ook mee, voel je letterlijk dat het rustiger wordt. Zorg voor een fijne ruimte in huis waar jullie dit kunnen doen. Dit hoeft niet vaak, al doe je het één keer per week samen is dat al een heerlijk momentje voor jullie zelf.

2. Wandeling op het strand of in het bos

Wandelen blijft een heerlijke bezigheid waarbij je echt je hoofd leegmaakt. Ook voor kids is het heerlijk om al hun energie kwijt te kunnen en tegelijkertijd de frisse buitenlucht te kunnen inademen.

Ga met het hele gezin op bad en maak een fijne wandeling in het bos of op het strand. Voor je het weet zijn jullie de hele middag buiten en zijn jullie allemaal weer lekker uitgerust.

3. Even geen schermen aan

Tegenwoordig worden we met name overprikkeld door ons leven dat continu ‘aan’ staat. We krijgen appjes binnen, werkmail en ook onze kids kunnen zich uren verstoppen achter de spelcomputer. Spreek op bepaalde momenten af dat jullie allemaal jullie apparaten wegleggen of uitzetten.

Het scheelt op dit soort momenten heel veel prikkels. Pak een lekker boek en lees met z’n allen wat op de bank of ga naar buiten. Sowieso is het voor jezelf een goed idee om de meldingen van je werk in je vrije uren uit te zetten. Dat komt morgen wel weer.

4. Uurtje slapen tijdens de rustmomenten van je kids

Als je kleine kids hebt, is de kans groot dat ze tussen de middag nog een (paar) uur slapen. Maak vooral gebruik van die momenten door op hetzelfde moment zelf ook te rusten. Of je nou een boekje leest of de bank of ook een paar uur slaapt dat maakt niet uit. Een beter me-time moment voor jezelf ga je waarschijnlijk niet vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme