Marlies Jansen
Marlies Jansen Body 26 dec 2015

Rust, ruimte en uitwaaien

Na het gezellige borrelen, spelletjes doen en smullen, smullen, smullen is het heerlijk om een luchtje te scheppen. Om daarna af te sluiten met een warme chocolademelk (al dan niet met rum). Maar waar? De bekende stekken als Biesbosch en de Weerribben ken je wel. Dit verrassende natuurschoon mag er ook zijn, vindt Bijzonder Plekje:

De Oisterwijkse bossen en vennen

Bijzonder aan het gebied De Oisterwijkse Bossen en Vennen is de combinatie van bos, heide en jawel, de vele vennen. In dit prachtige, afwisselende gebied kun je fietsen en wandelen (er zijn routes vanaf 3,2 km). Bij het bezoekerscentrum zijn voor een paar euro ook spannende speurtochten te koop, zoals ‘wat je van dieren kunt leren’. Op het water leven bijzondere vogels als futen, tafeleenden en wintertaling. En stil eens! Hoor je ook het geroffel van een specht?
Wat drinken doe je bij: Boshuis Venkraai, in de oude boswachterswoning middenin het bos. Idyllisch!

Twentse essen

Twente: ook altijd fijn als je tot jezelf wilt komen. Neem nou de omgeving van het buurtschap Nutter, langs de Duitse grens in de driehoek Vasse, Ootmarsum en Uelsen. Deze streek staat bekend als een van de mooiste gebieden van Twente. Wij begrijpen dat wel, denk: akkers omzoomd door houtwallen en verschillende stukken bos, beekjes en watermolens. Het is hier geweldig, zeker omdat er zoveel wandel- en fietsroutes zijn. Veel plezier!
Wat drinken doe je bij: Theehuis Dennenoord. Dit idyllische houten theehuis ademt sfeer, romantiek en authenticiteit.

Bergen op Zoom

Huh? Dat klinkt eh.. verrassend. Inderdaad, bij Bergen op Zoom denk je niet direct aan uitgestrekte natuurgebieden. Maar ben je wel eens op Landgoed Lievensberg geweest? Man, we hebben één advies: ga snel! Dit oude landgoed bestaat uit zandverstuivingen, heidetuinen en dennenbossen. Er zijn wandelroutes van 5 en 7 kilometer, een klimbos (sorry, niet open in de winter) en twee toffe mountainbikeroutes. Dus leef je uit – op welke manier je ook wilt.
Wat drinken doe je bij: de brasserie van Villa Heidetuin, gelegen op het landgoed.

Reageer op artikel:
Rust, ruimte en uitwaaien
Sluiten