Hier maakt een derde van de stellen ruzie in het huishouden om (en waarom dit nog lang zo zal blijven)

Dat stellen (die lang bij elkaar zijn) ruzie maken komt niet uit de lucht vallen. En vaak gaan de ruzies over futiliteiten. Ruzie in het huishouden over huishoudelijke niemendalletjes. Maar dat dit het grootste ‘vechtstuk’ zou zijn tussen mannen en vrouwen hadden we niet verwacht.

Hier komt het. Een derde van de koppels maakt ruzie over de temperatuur in huis. Vrouwen vinden het vaak te koud, terwijl mannen het negen van de tien keer te warm vinden. Wie uiteindelijk zijn zin krijgt, wordt dan vaak besloten door een heftige discussie die hoe dan ook meer dan eens in een ruzie eindigt.

Sneaky

Het onderzoek is gedaan door Corgi Homeplan, een Brits bedrijf dat thermostaten installeert. Daar kwam uit dat één op de vier vrouwen sneaky te werk gaat en de verwarming stiekem wat hoger zet als de man even niet kijkt.

LEES OOK: Dit is het beste tijdstip om ruzie te maken met je wederhelft, volgens onderzoek

Structureel kouder

De meeste vrouwen vinden het binnen heerlijk als het tussen de 24 en 25 graden Celsius is. Mannen zijn comfortabel met 2,5 graden Celsius minder. Ondanks dat de lichaamstemperatuur van mannen en vrouwen ongeveer hetzelfde is (37 graden Celsius), is de perceptie van warmte heel anders tussen de twee geslachten. Vrouwen hebben het namelijk – bewezen – sneller koud dan mannen. Hun handen zijn structureel zelfs drie graden kouder dan die van mannen.

Nog lang geen verleden tijd

Dit hebben we te danken aan het oestrogeen dat door onze lichamen stroomt. Dit zorgt ervoor dat ons bloed dikker is en het daarom minder snel door de fijne haarvaten in, bijvoorbeeld, onze handen en voeten stroomt. Het ziet er dus naar uit dat dit discussieonderwerp nog lang niet uit de lucht is. En dat mannen gewoon maar moeten dealen met die 2,5 graad die wij vrouwen gewoon écht nodig hebben. We kunnen er ook niks aan doen. Het is de oestrogeen, man!


Ruziende ouders: wat je nooit tegen elkaar moet zeggen waar de kinderen bij zijn

Independent.co.uk

Reageer op artikel:
Hier maakt een derde van de stellen ruzie in het huishouden om (en waarom dit nog lang zo zal blijven)
Sluiten