Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 27 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Heb je weleens een van deze ruzies met je partner? Dat is helemaal goed!

Ruzie met je partner is nooit leuk. Elke vorm van disharmonie in je relatie – helemaal in de vroege stadia – kan je in paniek brengen en je doen afvragen of je relatie wel of geen stand zal houden.

Zelfs de gezondste relaties kennen ruzies. Ongeacht hoe vaak je ruzie maakt, zeggen experts dat ruzie met je partner helemaal oké is, zolang je maar een positief gevoel hebt over je partner en je relatie.

Ruzies met je partner

Ondanks het feit dat je heus wel weet dat ruzies gezond en productief kunnen zijn, is het moeilijk om te denken dat je relatie goed zit wanneer het gebeurt. Er is een groot verschil tussen ruzies waar je je zorgen over moet maken en ruzies die je eigenlijk niet zou hoeven hebben. Als je je ondanks meningsverschillen nog steeds gewaardeerd, gerespecteerd en geliefd voelt, gaat het goed met je relatie. Als dit de ergste ruzietjes zijn die jij en je partner hebben, zeggen experts dat je je zeker geen zorgen hoeft te maken:

1. Meningsverschillen over dagelijkse gang van zaken

‘Ruzies omdat je als partners een verschillende mening hebben over dingen komt veel voor’, zegt dating- en relatiecoach Sedacca. ‘We hebben allemaal een mening en pittige discussies horen bij een relatie.’ Het kan voorkomen dat je het niet eens bent over wat voor soort bank het beste in de woonkamer past. Wanneer je het niet eens bent over alles, elke dag, dan kan het een probleem vormen. Ga vooral niet op zoek naar ‘tekenen’ van relatieproblemen waar er echt geen probleem zijn.

LEES OOK: Ai: mensen met dit sterrenbeeld gaan het snelst vreemd

2. Hoe vaak je elkaar appt

Gezonde relaties bevatten soms ruzies over kleine dingen, zoals hoe vaak je een berichtje verwacht of wanneer je wilt dat je partner je op de hoogte brengt via de telefoon. Jane Reardon, bevoegd therapeut, stelt dat elk koppel een norm moet vaststellen om in contact te zijn. Praat met elkaar, druk op reset en zorg dat iedereen tevreden is met elkaars verwachtingen.

3. Hoeveel affectie je toont

Net als appen of bellen, zegt Reardon dat de hoeveelheid affectie die je aan elkaar toont een bron van een ruzie kan zijn. Dit is iets wat kan veranderen naarmate de relatie verder gaat. Communicatie kan het probleem definitief oplossen, net als het kennen van elkaars love languages. Als je erachter komt hoe je partner graag liefde en genegenheid schenkt en ontvang, kunnen ruzies hierover zeker afnemen.

4. Niet op date gaan zoals jullie altijd deden

Als jij en je partner ruzie maken over datenights, die niet zo vaak voorkomen als vroeger, zegt Raerdon dat het niet noodzakelijk iets is om je zorgen over te maken. Door te praten en de bereidheid te hebben om de relatie tot prioriteit te maken, kan een compromis worden gesloten. Zolang het maar een tijdelijk probleem is en niet de behoefte van je partner om afstand van je te nemen, is dit zeker fixable.

LEES OOK: Dít zeggen jouw handen en vingers over jouw liefdesleven

5. Het gebruik van social media

Talloze studies hebben aangetoond dat social media je relatie kunnen schaden als je niet goed nadenkt over hoe je het gebruikt. Social media moet niet tussen jou en je partner komen. Als je partner bijvoorbeeld de relatie privé wenst te houden en niet graag foto’s van jullie twee op zijn profiel plaatst, respecteer at dan. Als je wilt dat je partner stopt met het leuk vinden van foto’s van zijn ex, moet hij dat ook respecteren.

6. Ruzie vanuit stress

Mensen hebben de neiging om in een humeurige stemming te raken wanneer ze zich gestresst voelen. Als partner is het dan moeilijk om niet tegen je wederhelft in te gaan als je uit het niets een sneer krijgt, maar deze eenmalige ruzietjes zijn niets om je echt zorgen over te maken. Volgens Sedacca is het een slechte zaak als deze argumenten élke keer komen wanneer iemand gestresst is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heb je weleens een van deze ruzies met je partner? Dat is helemaal goed!
Sluiten