Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 12 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Vrouw waarschuwt met klem ruzies áltijd uit te praten voor je gaat slapen en gaat viraal

Met ruzie gaan slapen? Je laat het wel uit je hoofd als je het tragische verhaal van Ashley Murray en haar man Mikey leest. Het zet je in één klap met beide benen op de grond. Het Britse koppel had namelijk ruzie, waardoor Mikey die avond op de bank moest slapen. De volgende ochtend vond Ashley hem daar, levenloos.

Mikey werkte als tapijtreiniger en maakte veel overuren om het broodnodige geld voor het gezin binnen te halen. ‘Hij werkt vreselijk veel zodat we elk jaar met het gezin naar Disneyland konden. Ik heb al zo vaak gezegd dat dit nergens voor nodig was, maar hij deed er werkelijk alles aan om ons gelukkig te maken’, zegt Ashley tegen de Britse nieuwswebsite Independent.

Een vakantie als verrassing

Een maand geleden kwam hij na een 16-urige werkdag weer laat thuis, waardoor Ashley en hij ruzie kregen. Toen het stel wilde gaan slapen, hadden ze het nog niet bijgelegd en sliep Mikey op de bank. ‘Ik werd boos, ik wilde dat hij vaker thuis zou zijn voor mij en ons gezin. We kregen er woorden over, omdat hij zei dat hij dat niet waar kon maken. Ik snapte maar niet waarom.’ Achteraf bleek dat Mikey hard werkte om genoeg geld te sparen voor een vakantie die hij Ashley cadeau wilde doen ter ere van hun anniversary.

Toen Ashley de volgende ochtend de woonkamer in liep, zag ze dat haar man niet meer ademde. ‘Toen ik de kamer binnen kwam, lag hij nog steeds in dezelfde positie en zijn hoofd had een vreemde kleur. Ik wist meteen dat er iets niet goed was.’ Na forensisch onderzoek bleek dat Mikey gestikt is in zijn slaap.

LEES OOK: Waarom familie tradities zo belangrijk zijn

Schreeuwen

Ashley raakte haar man overal aan en toen ze voelde dat hij ijskoud was brak ze. ‘Ik rende de kamer uit en schreeuwde naar mijn veertienjarige dochter ‘je vader is dood, je vader is dood!’. Toen rende ik de straat op en schreeuwde opnieuw dat Mikey dood was.’ Toen viel ze flauw en moest ze door de buren naar binnen gedragen worden.

Schuldig

‘Ik voel me zo intens schuldig. Ik ben zo boos op mezelf dat hij van mij op de bank moest slapen. Ik vind het zo moeilijk dat mijn laatste woorden tegen hem uit mijn boosheid voortkwamen. Het is ondraaglijk om te weten dat hij zo hard werkte voor een tripje naar Praag, om mij te verrassen. Hartverscheurend.’

Hartverscheurende boodschap

Het verlies van Mikey heeft Ashleys manier van leven veranderd. Daarom wil ze alle mensen die haar verhaal lezen, een belangrijke, hartverscheurende boodschap meegeven: ‘Het leven is te kort om boos naar bed te gaan. Je moet elke minuut ervan besteden met je familie en de mensen waar je van houdt.’ Op de begrafenis van Mikey sprak Ashley de woorden: ‘Kus je geliefden vaak en zeg ze hoeveel je om ze geeft. Vertel ze dat je van ze houdt, ook als ze er niet altijd zijn.’

Love bombing: je kind overladen met liefde kan heel effectief zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw waarschuwt met klem ruzies áltijd uit te praten voor je gaat slapen en gaat viraal
Sluiten