Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 8 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Sabine (28) werd zwanger van haar sugardaddy: ‘Excuse me?’

Seks, drugs en rock-‘n-roll: niets was voor Sabine (28) te gek. Toch veranderde haar leven in één klap toen ze in verwachting raakte van wel een heel bijzondere man in haar leven. Op Famme deelt ze haar verhaal.

New York

“Wanneer mama belt zeg ik dat alles goed gaat op school, maar moeders hebben de gave om feilloos aan te voelen wanneer hun kinderen liegen. Toch doet ze alsof ze me gelooft. ‘Ik moet gaan, mijn les begint’, zeg ik nog snel voor ik de telefoon op hang en mijn pumps aantrek. Ik kijk naar de sexy vrouw in de spiegel en voel me opeens schuldig. Mama heeft geld van de familie moeten lenen om mijn dansopleiding in New York te betalen, en ik maak er een potje van. Wanneer ik tranen voel opkomen zeg ik tegen m’n spiegelbeeld dat ze sterk moet zijn.

Als ik de deur opentrek, waait de frisse wind in m’n gezicht. Het weer in New York is net zo onvoorstelbaar als het klimaat in Nederland. Bij de gedachte aan Amsterdam krijg ik spontaan heimwee. Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik met m’n koffer voor het lelijkste flatgebouw van de wereld stond. Dat is nu wel even anders, denk ik terwijl ik de deur van mijn nieuwe appartement aan de Upper East Side achter me sluit.

Dave

Alle luxe in m’n leven heb ik aan Dave (44) te danken. Toen ik een paar maanden geleden een club werd uitgegooid liep ik Dave tegen het lijf. Schijnbaar kon de barman het niet waarderen dat ik een lijntje coke van een bierviltje snoof, en vond het nodig om mij de tent uit te gooien. Tot groot vermaak van Dave, die buiten een sigaar stond te roken. Hij heeft me uiteindelijk weggetrokken van de menigte en me een lift naar huis gegeven.

Als ik aan onze ontmoeting denk moet ik glimlachen. Alles leek zo eenvoudig. De afspraak was dan ook heel simpel. Dinsdagen en donderdagen was ik van hem. De cheques waren van mij. Ik vroeg niets over zijn vrouw. Hij betaalde mijn vakanties. Ik liet hem weer jong voelen. Hij kocht de mooiste tassen voor me. De helft van mijn studiegenoten hadden een sugardaddy; waarom zou ik er geen mogen hebben? En zo vertelde ik mezelf dat het allemaal oké was. De lach verdwijnt van m’n gezicht als ik het restaurant nader. Hoewel Dave erg druk is, wilde hij toch tijd voor me vrijmaken.

‘Table for Mr. Sanders’ laat ik de hostess weten. De slanke Russische dame brengt me naar een tafeltje bij het raam. Dave houdt zijn telefoon aan z’n oor en is druk in gesprek. M’n maag draait zich om. Opeens verlang ik naar mama. Naar de orchideeën op haar vensterbank en naar de geur van haar zelfgemaakte broodjes in de ochtend.

De Russische serveerster

De serveerster schenkt een glaasje champagne in en legt de menukaart voor me neer. Als Dave de telefoon ophangt, leunt hij voorover en kust mijn voorhoofd. Hey troublemaker’ fluistert hij terwijl hij zijn glas heft. Ik pak mijn glas, en doe alsof ik een slokje neem. Dan is het akelig stil. Ik weet dat ik iets moet zeggen maar toch lukt het me niet om iets uit te brengen. Dave kijkt me ongeduldig aan en maakt een opmerking over hoe kostbaar zijn tijd is. Dan kan ik het niet meer inhouden. Ik kijk naar mijn glas als ik eindelijk uitspreek wat ik al een week verborgen moet houden. ‘I’m pregnant’ hoor ik mezelf zeggen. Ik durf Dave niet aan te kijken. Ik staar nog steeds naar mijn glas als de Russische serveerster een mandje met brood op tafel zet.

‘Excuse me’  zegt Dave uiteindelijk. Hij staat op, knoopt zijn jasje dicht, en loopt zonder iets te zeggen het restaurant uit. Ik voel een traan over mijn wangen lopen, en probeer de brok in mijn keel weg te slikken. De serveerster met haar lange benen komt weer aangehuppeld en schuift de lege stoel aan. Ze mompelt wat in het Russisch en kijkt me oordelend aan. “Trut zeg ik als ik mijn jas pak en opsta. Stomme trut dat je bent.’   Die was tegen mezelf.

Rozen van Dave

Het is maandagavond wanneer ik in mijn pyjama op de bank lig. Ik open mijn telefoon en kijk naar de onbeantwoorde WhatsApp-berichten op mijn telefoon. Van mama, van m’n zus, van mijn studiegenoten, en zelfs eentje van mijn leraar. Ik kan het simpelweg niet opbrengen om iets terug te sturen. Even later schrik ik van de deurbel. Dave staat met een bos rozen voor mijn deur en kijkt me hoopvol aan.  Hij verontschuldigt zich voor zijn reactie in het restaurant en vraagt of hij binnen mag komen.

Eenmaal binnen overhandigt hij me een klein cadeautje. Als ik de verpakking open maak barst ik in huilen uit. Is it good?’  vraagt hij zenuwachtig. It’s perfect’ antwoord ik, terwijl ik naar de kleine sokjes kijk. Nu moet Dave ook huilen. Hij vertelt dat hij eerlijk is geweest tegen zijn vrouw. Over alles. Over mij, onze arrangement, de geheime ontmoetingen en ten slotte over de zwangerschap. Hij veegt zijn tranen weg wanneer hij vertelt dat zijn vrouw bij hem is weggegaan. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik voel me schuldig, verdrietig en opgelucht tegelijk. I just wanna be there for you…. And for this little troublemaker’ en hij wijst naar mijn buik.

Ik ben ondertussen 17 weken zwanger. Dave en ik zijn het erover eens dat we geen relatie willen, maar dat betekent niet dat ons zoontje iets te kort zal komen. Hij is in het appartement naast mij ingetrokken, en we hebben samen de kinderkamer ingericht. Als we samen door een babywinkel lopen voel ik de oordelende blikken in mijn rug. Dat kan me niets schelen; ik weet dat ik een fantastische moeder zal zijn. Over de naam zijn we het nog niet helemaal eens. Het zal in ieder geval geen Russische naam worden!

Moeder Anke: ‘de drank en de drugs hebben mijn zoon zijn jeugd ontnomen.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme