Janne Vogel
Janne Vogel Kids 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Turn up the music! Samen muziek luisteren versterkt de band tussen jou en je kind

Dit is by far het leukste en meest onverwachte nieuws van vandaag: samen met je kind muziek luisteren is hét geheim voor een langdurig goede band. Volgens een nieuw onderzoek van de Universiteit van Arizona heeft samen muziekjes draaien positieve effecten op de lange termijn.

Tijdens het ontbijt, een ritje naar school, of onderweg naar jullie vakantiebestemming: maak gebruik van de situatie en zet een swingend muziekje op! Waar wacht je nog op?

Samen muziek luisteren

Het onderzoek wijst uit dat jongvolwassenen die in hun jonge jaren veel muzikale ervaringen deelden met hun ouders, een betere relatie met ze hebben in hun twenties.

Maar, hoe werkt dat dan precies? Volgens de onderzoekers roept muziek bepaalde emoties op, die ervoor kunnen zorgen dat je je fijn voelt bij je luisterpartner. Door samen naar muziek luisteren kom je daarnaast automatisch met elkaar in contact. De muziek zorgt ervoor dat jullie samen zin krijgen om te dansen of zingen, en door dit samen te doen ga je elkaar leuker vinden.

LEES OOK: Muziekles is ontzettend belangrijk voor een kind en wel hierom

Muzikale herinneringen

De deelnemers werden gevraagd muzikale herinneringen op te schrijven, waaruit naar voren kwam dat muziek de grootste invloed had tijdens de tienerjaren. Samen zingen in de auto zou dus weleens dé sleutel kunnen zijn tot het doorbreken van die muur die je tiener tijdens de puberteit om zich heen bouwt.

Turn it up!

Natuurlijk is muziek niet het recept voor een perfecte relatie, maar iedere ouder die de band met zijn kind wil versterken zou af en toe eens een muziekje aan moeten zetten. Zing in de auto, dans in de keuken of neem een boxje mee als jullie een wandeling maken door het bos; een gezellig muziekje op de achtergrond maakt alles leuker, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Working Mother

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Turn up the music! Samen muziek luisteren versterkt de band tussen jou en je kind
Sluiten