Onderzoek bewijst: samen Netflixen is hartstikke goed voor je relatie

Wie denkt dat series kijken weggegooide tijd is, heeft het mis. Het bingen van je favoriete serie is helemaal een topbezigheid als je dat samen met je wederhelft doet, want uit onderzoek is gebleken dat je relatie er stukken sterker door wordt. Hell yeah!

Diepere verbindingen

Wie had dat gedacht? Orange is the New Black en Game of Thrones als ultieme relatietherapie (note: we zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een potje bingen). Uit het Journal of Social and Personal Relationships blijkt namelijk dat koppels die samen series kijken, diepere verbindingen met elkaar voelen. Dit komt omdat ze samen in eenzelfde fictieve wereld verdwijnen en daardoor beter nader tot elkaar kunnen komen.

Compenseren

Volgens de onderzoekers is het samen kijken van series vooral top voor koppels die weinig gezamenlijke hobby’s en/of vrienden hebben. Series kijken zou dit goed kunnen compenseren. Volgens de wetenschappers leer je namelijk door het kijken van series dezelfde personages ‘kennen’, die hetzelfde effect hebben op je relatie als je als koppel nieuwe, gezamenlijke vrienden leert kennen.

LEES OOK: 10 kinderfilms en series die jij ook leuk vindt. Beloofd!

Meer vertrouwen

Het onderzoek is gedaan onder 259 studenten die allemaal in een goede relatie zitten. Voor het onderzoek moesten de verschillende deelnemers vragen beantwoorden over de kwaliteit van hun relatie, de omgang met gezamenlijke vrienden en hun mediagebruik (waaronder het kijken van series). De koppels die de meeste gezamenlijke vrienden hebben, zijn gemiddeld meer tevreden over hun relatie. Zij zouden meer vertrouwen hebben in hun relatie en meer intimiteit ervaren. Dit gaat ook op voor de stellen die samen series of televisieprogramma’s kijken.

Vervolgonderzoek

Uit een ander onderzoek blijkt dat stellen die weinig gezamenlijke vrienden hebben, vaker samen naar series en films kijken dan stellen met meer gezamenlijke vrienden. Onderzoekers willen dit in de toekomst verder uitzoeken door de media die door de koppels bekeken wordt op een bepaalde manier te manipuleren. In bovenstaand onderzoek was namelijk niet duidelijk welke series de koppels keken en wat dit voor direct gevolg dit op de relatie had. Slinger maar aan, dat Netflix-account!

Twee vliegen in één klap: Netflixen en werken aan je fitnessgoals

Journals.com

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: samen Netflixen is hartstikke goed voor je relatie
Sluiten