Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 11 jan 2016

Samenwonen? Zo komen jullie snel tot een interieur-compromis

Je haalt de leukste man van de wereld in huis. Maar ook zijn interieurwensen. En ‘wonen met mannen’ is nu eenmaal een hoofdstuk apart. De strijd aangaan is overbodig, met deze vijf trucjes bereik je snel de gulden middenweg tussen zijn en jouw wensen.

Samenwonen is een werkwoord. Met geluk komt jullie designsmaak aardig overeen, maar in de meeste gevallen verkiest hij functie boven vorm terwijl jij gasten liever jaloers maakt met die nieuwe designspullen die niet onderdoen voor menig Pinterestboard. Geeft niks, maar in dat geval zul je al snel compromissen moeten sluiten. En dat doe je zo:

Claim ruimte in de kledingkast

Bron: RAW

Als je dat al niet deed. Onderschat niet hoeveel ruimte mannen nodig hebben als het aankomt op hun blousen, sweaters en sneakerverzameling. Moest jij ‘m eerst misschien nog een beetje de fijne kneepjes der mode aanleren, nu weet meneer zijn weg wel te vinden. Ruzie maken over kastruimte is het niet waard, dus zorg dat je van tevoren genoeg ruimte maakt (misschien een goed excuus de boel eens goed uit te mesten) of koop een nieuwe kast.
€960 via RAW

Lekkere fauteuil a.k.a. de stoere mannen stoel

Bron: skonahem
Bron: Loods5

Wanneer zijn vrienden over de vloer komen dan wil hij ze niet verwijzen naar jouw petieterige designstoeltjes. Nee, mannen willen kunnen neerploffen in zo’n lekkere luie stoel waarin ze met de voeten languit kunnen, afstandsbediening binnen handbereik en het liefst voetbal op de buis.
€595 via Loods5

De man en zijn muziek

Bron: Etsy

Jij mag dan de liefde van zijn leven zijn, maar je zult het altijd af moeten leggen tegen zijn andere grote liefde: muziek. Of hij nu luistert naar Kendrick Lamar, Queen of the Stone Age of Gregory Porter. De kans dat hij zijn immense platenverzameling en muziekinstallatie de deur uit doet, is net zo klein als jouw toekomstige date met Bradley Cooper (hoewel, je weet maar nooit natuurlijk). Kortom: make it work. Besluit samen welke muziekdingen hij wil houden en waar ze komen te staan. En zo’n retro platenspeler staat zo gek nog niet hoor…
€98 via The Retro Family

Meubels met emotionele waarde

Grote kans dat hij een meubelstuk meeneemt die hij heeft gekregen van een grootouder of zijn moeder. Die kun je niet zomaar de deur uit doen, overweeg daarom een DIY-beurt. Je kunt dat oude kastje of die bijzettafel bijvoorbeeld voorzien van nieuwe deurtjes of een nieuwe verfbeurt geven. Soms heeft een meubelstuk niet veel meer nodig dan een kleine make-over (en dat doe je zo).
€819 via meubelpartner

Dat noemen ze dus ‘kunst’

Bron: Tumblr
Bron: Etsy

Blote wijven aan de muur of een James Dean portret. Oké, die laatste kunnen we nog wel begrijpen. Heel goed zelfs. En luister vriend, wij willen best mooie vrouwen aan de muur, maar dan wel graag een beetje stijlvol. In dit geval is het beste om beide jullie lievelingsstukken bij elkaar te brengen en onderling te besluiten welke blijven en welke weggaan.
€454,55 via Etsy

Overlaad hem niet met vrouwenprullaria

Bron: Fonq

Samenwonen is al een ‘ding’ op zich. Leuk, maar ook spannend en wellicht een tikkeltje onwennig. Geef elkaar dus de tijd om helemaal te settelen in jullie stulpje. En dat wij vrouwen gezelligheid al snel vertalen in dekentjes, kussens en (geur)kaarsen, dat ligt voor mannen dus heel anders. Leg dus niet gelijk het hele huis vol met dit soort ‘vrouwenaccessoires’, maar voeg af en toe iets kleins toe. Of houdt het in een minimalistische stijl. Wedden dat hij het dan niet eens merkt.
€16 via Fonq

Kattenliefhebbers: Dit zijn de purrrrfecte meubels voor je kitten>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Samenwonen? Zo komen jullie snel tot een interieur-compromis
Sluiten