Redactie
Redactie Persoonlijk 17 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Sandra: ‘Snel de opvang mailen, een oppas inschakelen, (schoon)ouders bellen, de buren lief aankijken…’

Sandra is getrouwd en moeder van een jongetje van 8 en meisje van 5. Ze werkt als vertaler en tekstfreelancer en is dol op boeken.

Column: Hitteplan geactiveerd

Een tijdje geleden kregen we een e-mail van school in het weekend: geachte ouders, wegens de verwachte hitte de komende dagen zijn de kinderen maandag en dinsdag na twaalf uur vrij. Hoera dacht ik toen meteen. Hoera dat we niet door de ergste hitte van de dag hoeven ploeteren en lekker thuis kunnen blijven, ‘veilig’ binnen, schuilend voor de zon.

Opvang

Er waren natuurlijk ook ouders die het mailtje drie keer lezen en zich potverdepotverend afvragen hoe ze dit nu weer rond zouden krijgen. De baas – die voor een kantoor met airco zorgt – ziet ze aankomen. Snel de opvang mailen, een oppas inschakelen, (schoon)ouders bellen, de buren lief aankijken of vragen of een van de thuisblijfmoeders zo lief wil zijn om kind een middagje zoet te houden.

Bezigheidstherapie

Ik begrijp dat het voor veel ouders lastig is om zoiets op te vangen – net als de staking eerder dit schooljaar. En dit was dan nog op vrij korte termijn ook, dus daar is aan gedacht. Ouders die het echt niet lukt om de kinderen eerder op te halen, kunnen dat aan de leerkracht doorgeven; ik vermoed dat er een soort tropenklasje komt met bezigheidstherapie en flesjes water tot drie uur.

Bloedheet

Maar jeuh, wat ben ik ongelooflijk blij dat ik gewoon thuis ben als dit soort dingen gebeuren, en dat ik de kinderen zelf kan ophalen en dat het geen probleem is dat ze twee middagen extra thuis zitten. Ja, ik zal in zo’n geval even met mijn eigen werk moeten schuiven, want die twee middagen zal daar niet veel van komen. Maar als het echt zo bloedheet wordt als ze voorspellen, dan is de kans dat ik erg veel kan doen die middagen toch al niet heel groot.

To-do-lijstje

Nou, wie weet kom ik zo eens toe aan die onbenullige dingetjes die mijn to do-lijstje steeds langer maken, zoals foto’s inplakken, afscheidscadeau voor de juffen maken, mijn administratie bijwerken. Cadeautjes inpakken voor de komende verjaardag, een opengebarsten naad in een broek dichtnaaien, me door de kinderen laten uitleggen hoe de spelcomputer werkt… Ik zie het zonnig in dit soort dagen. Komt helemaal goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme