Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 26 mrt 2018

Sandra: ‘Koop vooral géén wc-potje en geen knijpschuimmelkpak of stressperzik’

Sandra is getrouwd en moeder van een jongetje van 6 en meisje van 3. Werkt als tekstfreelancer en is dol op boeken. Is ontzettend blij met haar flexibele werk waardoor ze ook veel tijd voor haar gezin heeft.

Column: Squishy versus flushy

Het is bijna voorjaar, de Vitamini’s zijn op, de Moestuintjes komen eraan en dus is het ook een goed moment voor een nieuwe speelgoedrage. Dit jaar lijkt de Squishy te winnen. En voor wie nu denkt: de watte? Eigenlijk is het een soort stressbal, maar dan in diverse vormen, met een gezichtje, vrolijke kleurtjes en soms een toegevoegd parfummetje. En wat doet het? Nou, je kunt erin knijpen. Dus.
 
Klinkt niet als iets waar de meeste jongens warm voor lopen. Dus is er voor hen ook iets: Flush Force! Een wc-potje waar wezentjes in zitten. Doe water in de pot en je ziet welke je hebt gekregen. En dan kan je ermee spelen, of zoiets. En sparen, want voorlopig zijn er 150 verschillende. (Spaar ze allemaal!)

Wedstrijdjes

 
Nu dacht ik vorig jaar bij de spinner ook: wat móét je ermee. Ze kunnen ronddraaien. Op allerlei oppervlakken en in je hand, tussen duim en wijsvinger. Waan-zin-nig. Eigenlijk kun je net zo goed wiebelen met een potlood, maar goed, de spinner vond zijn weg ons huis in en bleek ook best leuk voor onderlinge wedstrijdjes: welke blijft het langst draaien? Inmiddels liggen ze ergens in een laatje. Net als de stressbal-met-het-fruitnetje-eromheen, waar van die bubbels doorheen puilen als je er hard in knijpt.

Hebbeding

Nou kunnen stressballen heel nuttig zijn. Geen idee of iemand ze ooit echt gebruikt om de stress weg te knijpen, maar ze zijn ook goed voor spiertraining in het geval je gevoelig bent voor RSI, bijvoorbeeld. Dat is in elk geval nog een (lees: mijn) excuus voor de stressballon-in-het-fruitnetje, maar voor de Squishy gaat dat niet op. Het is gewoon een hebbeding dat eruitziet alsof iemand Hello Kitty aan het designteam heeft toegevoegd dat de taak had slow-rising schuimrestjes een tweede leven te geven.

(Ik zag er trouwens onlangs eentje die op een broodje moest lijken. Je kunt erop wachten dat een van de kinderhandjes gaat testen of de Squishy er langer over doet om zijn vorm terug te krijgen dan echt brood. Hop, daar gaat je zak met zachte bolletjes. ‘Hé, deze zijn stuk!’)

Om te gieren

Ben benieuwd of we deze rages kunnen uitzitten, met twee verjaardagen in het verschiet. Toch maar even een verlanglijstje opstellen. Of een anti-verlanglijstje: doe wat je wilt, maar koop vooral géén wc-potje met trolgeval erin, en geen knijpschuimmelkpak of stressperzik die er stiekem gewoon uitziet als een stel blote billen. (Al zou dochtertje dat natuurlijk om te gieren vinden.)

Reageer op artikel:
Sandra: ‘Koop vooral géén wc-potje en geen knijpschuimmelkpak of stressperzik’
Sluiten