Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 15 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Sanne: ‘Ik hoop dat de juf mij straks beter onthoudt dan de naam van mijn zoontje’

Sanne is getrouwd met David en is stay-at-home-mama van Jesper (4) en Julia (1).
 

Column: Hallo allemaal!

Jassen aan, rugzakje mee en drie keer gecontroleerd dat er ook echt een boterhammetje in het trommeltje zit. Check. Ik geloof dat ik Jesper nu al vijftien keer gevraagd heb of hij er zin in heeft. En ik heb minstens zestien keer op mijn lip gebeten om niet erachteraan te vragen of hij het eng vindt. Want ik wil hem niets aanpraten, natuurlijk. Maar ik vind het zelf dus wel een dingetje. Jesper heeft vandaag namelijk zijn eerste schooldag. Een wendag. Maar toch.
 

De Luizenmoeder

Ter voorbereiding op De Basisschool heb ik naar De Luizenmoeder gekeken. Die tv-serie met Juf Ank, en zo. Hartstikke leuk. Tot je beseft dat je daar straks zelf staat. Bij zo’n raam. Te zwaaien. En te zwaaien. En te zwaaien. O, ik hoop echt dat ik geen heel rare dingen doe. Dat de juf mij straks beter onthoudt dan de naam van mijn zoontje. Ik moet echt mijn best doen om een goede indruk te maken.

 

Hormonen

Dit is niks voor mij, hè, al die onzekerheid. Ik was altijd vrij zelfverzekerd en niet op mijn mondje gevallen. Toen werd ik zwanger en ineens stond alles op zijn kop. Ik geef nog steeds de hormonen de schuld. Moet kunnen toch, ook al is je jongste al bijna één?
 

Gymspullen

Toen de juf me belde om een afspraak te maken voor Jespers eerste schooldag, moest ze me echt helemaal uitleggen wat hij allemaal moest meenemen. Gymspullen, bijvoorbeeld. Had ik niet aan gedacht. Ben meteen maar naar de winkel gegaan voor van die speciale schoentjes. Wacht, heb ik die gymspullen nou eigenlijk wel mee?
 
Nou, daar gaan we dan. De gymspullen zijn terecht, ze zaten in de kinderwagen, onder de luiertas. Waar ik ze, voor de zekerheid, een week geleden al in had gelegd. Volgens mij is Jesper hier een stuk relaxter onder dan ik…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme