Janne Vogel
Janne Vogel Algemeen 11 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Sanne: ‘Het is zó fijn om te weten dat je man jou ook de Geweldigste Mama Van De Wereld vindt’

Sanne is getrouwd met David en is een stay-at-home-mama van Jesper (4) en Julia (1).

Column: Hints voor Moederdag

Jesper heeft op school voor het eerst iets voor mama mogen maken. Voor Moederdag. Dat was een geheimpje, vertelde hij trots. Dus ik mocht het niet verklappen…

Cadeautje!

Wat hij ook heel graag wil is met papa gaan winkelen voor een cadeautje voor mij. De schat. Nu kan ik heel grootmoedig zeggen dat het niet om de cadeaus gaat. Maar who am I kidding – ik vind het geweldig om een cadeautje te krijgen zonder dat ik jarig ben of de kerstman zijn zak onder de boom heeft leeggestort. Er staat hier toch al nooit spontaan een bos bloemen op tafel en als er chocola in huis is, heb ik die zelf ingeslagen en verstopt. Het hoeft heus niets groots te zijn, geen dure parfumset (have we met?) geen bling-bling (nou vooruit, het mág wel), en zeker geen keukenapparaten (deze laatste is heel strikt. Als je een sapcentrifuge wilt, dan vraag je die maar voor Vaderdag.)

Waardering

Want weet je wat het is? Doordat je man de moeite neemt een klein cadeautje voor je te regelen, weet je wel dat hij A) heeft stilgestaan bij het hele idee dat het Moederdag is en B) heeft nagedacht waar hij jou een plezier mee zou kunnen doen (als het goed is). En het is toch een blijk van waardering, ook van zijn kant, voor alles wat je doet. Want natuurlijk vinden jouw kleine spruiten je de Geweldigste Mama Van De Wereld, maar het is zó ongelooflijk fijn te horen en te weten dat je man dat ook vindt.

Hints

En heel moeilijk kan het echt niet zijn om iets leuks te bestellen/kopen/maken. Als je een beetje hebt opgelet, papa’s, dan heeft mama namelijk al een week of drie lang diverse hints gegeven. Reclamefolders die heel suggestief opengevouwen liggen op een speciale bladzijde? Met een pijltje naar een artikel? Zo’n folder die eerst hier, dan daar ligt, al naar gelang waar jij het meest zit? Gedeelde verlanglijstjes bij de webwinkel. Een mailtje of berichtje met iets leuks waar ze je mening over wil? Gesprekjes over welke bloemen en planten wel en niet mooi zijn voor in de tuin of op tafel? Een jurkje of truitje dat ze ergens heeft gezien, maar nog niet had meegenomen… Klinkt het al bekend?

Verwend worden

Even serieus: doe maar gewoon, dan doen we al gek genoeg. Ontbijt op bed is lief (maar iemand moet die kruimels tussen de lakens vandaan vissen) en een liefdevol in elkaar geknutseld cadeau van de kinderen is echt geweldig. Voor de rest? Het allerliefst een rustdag, dat is pas verwend worden. Een dagje even niet degene zijn die alle rommel moet opruimen, elke snotneus moet afvegen en die voor elk wissewasje wordt aangeklampt, ook al zit mama helemaal op zolder en stond papa vlak naast je toen het gebeurde. Ik hoef echt geen opzichtige, dure en al helemaal geen huishoudelijke cadeaus. Elke kleine blijk van waardering voor mama wordt door mama dan weer wel gewaardeerd. Ook op andere dagen, trouwens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme