Kids 15 feb 2018 Lizette van Loenen

Say what!? Het befaamde Happy Meal van McDonalds verdwijnt

Hij bestaat al sinds mensenheugenis: de Happy Meal met een zakje kleine frietjes, een keuze voor vlees en natuurlijk de frisdrank en het cadeautje. Dit fijne kindermenu wordt binnenkort rigoureus aangepakt.

Happy Meal

McDonalds staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Om die reden wil het bedrijf in alle 120 landen waar ze vestigingen hebben zitten, aan de gang met het veranderen van het Happy Meal.

Gezonder menu

Uiterlijk in 2022 moet minstens 50 procent van de Happy Meals in verschillende landen voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal zeshonderd calorieën bevatten. Van die calorieën mag niet meer dan 10 procent uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers komen. Of de Meals dan ook echt minder gezond zijn, is dus nog wel de vraag.

De menuutjes mogen ook niet meer dan 650 milligram zout bevatten. Om die reden verdwijnt de cheeseburger als vaste menu-optie, vertelt een woordvoerster. Helaas moeten we de Chocomel en de Fristi – tot onze grote treurnis – ook vaarwel zeggen. Maar goed, in 2022 dus pas. En o ja, je kunt het natuurlijk altijd nog buiten het menu om bestellen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Say what!? Het befaamde Happy Meal van McDonalds verdwijnt
Sluiten