Yara Mens
Yara Mens Persoonlijk 18 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Say what: waarom scheten laten juist goed is voor je relatie

De één heeft er moeite mee, de ander laat ze (ja, jullie, mannen) om de haverklap vliegen. Scheten laten is hartstikke natuurlijk, maar het gros vindt ze goor en laat ze daarom liever niet in het bijzijn van hun partner. Maar nu blijkt dus dat scheten je relatie een boost kunnen geven. We weten nog niet of we hier nu zo blij mee moeten zijn…

Hoe dan?!

Typisch gevalletje van raar maar waar. Mic deed een onderzoek onder 125 verschillende stellen tussen de 20 en de 40 jaar en hun ‘scheetgedrag’. Uit dit onderzoek bleek dat de meeste stellen zich ongeveer na 2 tot 6 maanden comfortabel genoeg voelden om een scheet bij elkaar te laten.

LEES OOK: Ruziemaken in je relatie is een goed teken, maar dan wel op deze manier

De scheetbarrière

Grappig is dat rond de tijd dat stellen hun eerste scheet bij elkaar laten weg floepen, ze ook andere ‘barrières’ doorbreken. Zo gaan ze van een ‘I like you‘, naar een ‘I love you‘. Een direct verband hiertussen is er natuurlijk niet (‘He, je laat een scheet, dus nu hou ik van je!’) maar je kunt je misschien wel voorstellen dat stellen zich na deze ‘scheetbarrière’ nog wat meer bij elkaar op hun gemak voelen. En hoe comfortabeler en ‘meer jezelf’ je bij elkaar bent, hoe groter de kans is dat leuk vinden verandert in houden van. Bovendien zorgt het vaak ook voor een grappig momentje waarin je met elkaar moet lachen, en humor is natuurlijk altijd goed voor je relatie.

En hoe nu verder met scheten laten…

Of je er nou helemaal op los moet gaan scheten, twijfelen we een beetje over maar als het een keertje gebeurt kan het dus in ieder geval geen kwaad. Hoewel, het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat je hebt gegeten ;-).

Liever geen scheten? 5 tips om je relatie te verbeteren zonder erover na te denken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Say what: waarom scheten laten juist goed is voor je relatie
Sluiten