Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 12 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

7 tips voor een stijlvolle Scandinavische kinderkamer

Hands up als jij het ook hartstikke leuk vindt om de kinderkamer van jouw kind te stylen. En opnieuw te stylen, gewoon omdat het kan. Wij hebben ons hart verloren aan de Scandinavische kinderkamer. Rustige, lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Daarbij lijkt een Scandinavische kinderkamer door het gebruik van alle lichte kleuren ook nog eens groter, dus tel uit je winst.

1. Ga voor een lichte kleur op de muur

Over het algemeen zijn Scandinavische interieurs in de basis altijd wit. Zorg er daarom voor dat er een goede tint witte verf op de muur zit. Door de basis van de kamer crisp white te houden, creëer je automatisch een cleane, frisse look. Dat betekent overigens niet dat de hele kinderkamer all white hoeft te worden. Qua accessoires kan je uiteraard wél uitpakken met kleur.

Mocht je bang zijn voor vette kinderhandjes of andere onverklaarbare vlekken op de muur, lees dan vooral dit artikel even door: zo krijg je jouw geverfde muur weer helemaal wit.

Bron: Fantastic Frank

2. Pastelkleuren

In een Scandinavisch interieur komen vaak pastelkleuren naar voren. Daar komen we in een kinderkamer gelukkig ook erg goed mee weg. Pastelkleuren dragen vaak een lieve uitstraling met zich mee, maar kunnen mits ze goed gecombineerd worden ook heel stoer gestyled worden. Combineer in het laatste geval de pastelkleuren met een grijstint.

3. Kunst aan de muur

Witte muren hoeven niet helemaal wit te blijven. Je maakt de muren van een Scandinavische kinderkamer namelijk leuk met kunst aan de muur. Dat kan van alles zijn. Denk aan mooie tekeningen die je met een punaise vastpint, of juist een indrukwekkend schilderij in een mooie lijst.

Bron: Alvhem

4. Vrolijke accessoires (maar niet te veel!)

We zien in veel Scandinavische kinderkamers de leukste accessoires aan de muur hangen. Of aan het plafond, in het geval van de té leuke vlaggetjes op de afbeelding hierboven. Met een paar simpele accessoires, die uiteraard prachtig in het kleurenpalet van de kinderkamer passen, voeg je ontzettend veel sfeer toe.

Kijk echter wel uit dat je niet té veel accessoires aan de kinderkamer toevoegt. Houd de kinderkamer rustig en simpel met een paar mooie, bewust uitgekozen accessoires.

5. Wees niet bang voor zwart

Zwart in de kinderkamer klinkt misschien als een no go (want , maar het kan juist hartstikke stijlvol zijn om wat zwarte items toe te voegen. Zo is in de foto hierboven de balk zwart geverfd, en zien we in de kinderkamer op de foto hieronder juist veel kleinere zwarte accessoires. Een stalen lamp en zwart geschilderd stoeltje, maar ook een speelgoedpaard in de hoek.

Bron: Entrance

6. Planten

Je maakt een Scandinavische kinderkamer nog levendiger door een mooie plant tentoon te stellen. Ga voor een elegante kamerplant, zoals de Alocasia Zebrina die je hierboven ziet. Een Alocasia is geen gemakkelijke kamerplant, maar wel een heel stijlvolle.

7. Voeg natuurlijke materialen toe

Nog zo’n typisch Scandinavisch kenmerk is het gebruik maken van natuurlijke materialen. Lichte houtsoorten, bamboe, riet en rotan bijvoorbeeld. Door deze natuurlijke materialen aan de kinderkamer toe te voegen en met elkaar te combineren, zorg je ervoor dat de ruimte lekker speels wordt.

Meer lezen over stijlvolle kinderkamers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 tips voor een stijlvolle Scandinavische kinderkamer
Sluiten