Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 5 dec 2018

‘Mijn Scandinavische man wil onze kinderen Elsa en/of Olaf noemen’

Het is alweer vijf jaar geleden dat Frozen in de bioscoop draaide, maar de Disneyklassieker blijft een onbetwiste hit onder kinderen. Precies daarom twijfelt een moeder of het wel een goed idee is haar toekomstige kind ‘Elsa’ of ‘Olaf’ te noemen.

Associatie

De moeder deelt haar dilemma op Mumsnet. Haar Scandinavische echtgenoot heeft een sterke connectie met deze namen door zijn familieachtergrond. ‘Geen grap: mijn wederhelft is Scandinavisch en nogal dol op de namen Elsa en Olaf voor onze toekomstige baby. Ik heb gehoord dat deze namen nu populair zijn omdat ze worden geassocieerd met Frozen, maar omdat we nog geen kind hebben, vraag ik me af of tegen die tijd de associatie verminderd is.’

Misschien klinkt het overdreven, maar laten we wel zijn: er was een tijd waarin het al zwart voor je ogen werd als iemand ‘let it go’ zei. De Frozen-gekte is wat gaan liggen, maar wie denkt er bij de naam ‘Elsa’ niét aan de film? Net nu we een beetje van de hype zijn bekomen, staat ons in 2019 de sequel te wachten.

Reacties

De reacties op haar dilemma zijn gemengd. Sommige moeders vrezen dat haar toekomstige kinderen dan misschien wel gepest worden. ‘Omdat volgend jaar Frozen 2 uitkomt wordt de interesse weer gewekt en kun je denk ik verwachten dat de associatie wel even blijft. Al zijn de namen los van elkaar prachtig’, schrijft iemand.

‘Het zijn prachtige namen, maar ik denk dat je vooral met de naam Olaf het risico loopt dat hij constant te horen krijgt of hij een sneeuwman wil bouwen’, waarschuwt een moeder. ‘Ik zou het niet in een land waar (ook) Engels wordt gesproken gebruiken. Rond kerst en dankzij de hoeveelheid merchandise is er een constante reminder. Wat vind je van bijvoorbeeld Elke? Of Elsie, Ella?’, oppert iemand.

Schoonvader

De twijfelende moeder in spe geeft later toe dat ze de animatiefilm zelf niet eens gezien heeft. ‘Ik zou niet beide namen kiezen, we verwachten maar één kind. Mijn schoonvader heet Olaf en ik ben dol op hem. Elsa lijkt neutraler en is een menselijk karakter in de film, dus misschien is de connectie met Frozen bij die naam minder sterk? Maar mischien moet ik eerst die vervloekte film kijken voor we een knoop doorhakken.’

Deze superlekkere Frozen chocolademelk maak je heel makkelijk zelf.

Wat denk jij: wordt haar kind later gepest als ze het een naam uit Frozen geeft? Of is het een beetje overdreven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Mijn Scandinavische man wil onze kinderen Elsa en/of Olaf noemen’
Sluiten