Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 21 aug 2016

Schaakmat voor borstvoedende moeder: ‘Stik erin hotel Embassy, jij eet toch ook niet waar je poept?’

Als het personeel van een groot hotel je keer op keer weigert een privé ruimte te geven om borstvoeding te kolven, wat doe je dan? Lynda Mazzalai Nguyen besloot dat er maar één manier was om haar punt te maken. Kolven voor de neus van het personeel in de lobby van het grote zaken hotel. Douze points voor Lynda.

Op haar Facebook postte Lynda onlangs haar verhaal en stoere foto, die inmiddels over over de wereld gedeeld wordt, waaronder de Huffington Post en Today Parents. Lynda’s verhaal:

‘Ik ging naar de receptie om te vragen of er een privé ruimte beschikbaar was om te kolven en kreeg te horen dat ik de wc’s kon gebruiken. Jullie eten je lunch toch ook niet op het toilet, dus het is goor om te denken dat ik daar de melk voor de baby ga opvangen. De weerstand die ik kreeg was zo groot:

1. ‘Nee, je krijgt geen hotel kamer, want je hebt er niet voor betaald.’

2. ‘Er zijn geen hotelkamers beschikbaar, allemaal verhuurd.’ Leugens zegt Lynda, er waren kamers op Expedia!

3. ‘Ik wil je niet in een vieze hotelkamer laten.’ Dus stop je me op een wc met pies en bacteriën?

4. Wij hebben zelf niet eens een kantoor. En onze gm kunnen we niet vragen.

5. ‘Dus je vertelt me dat er in dit hele gebouw niet één plek is voor mij om even 15 minuten in te pluggen om te kolven voor mijn baby? Kantoor, vergaderruimte, iets?’ ‘Nee inderdaad, de vergaderruimtes zijn openbaar dus daar kunnen mensen inlopen.’ ‘Geen probleem.’ ‘Nou, daar voel ik me niet comfortabel bij.’ Zeg DAME, werk ff mee, wil je?’

6. En hoe zit het eigenlijk met kolvende werknemers? ‘Die hebben wij niet.’ Dat lijkt me op een of andere manier sterk met zo veel personeel, niet één kolvende moeder.

Als je je baby voedt kun je inderdaad wel wat steun gebruiken, op welke manier je ook voedt. Deze prachtige fotoserie ondersteunt elke jonge moeder.

En na nog meer tegenwerking en geharrewar bood de dame in kwestie me de wijnkelder aan. Ik zei dat ik terug zou komen als het kolftijd was.

‘Uit principe heb ik besloten midden in de lobby voor de neus van het personeel te gaan pompen. Stik erin, Embassy Suites! Woedend ben ik. Na een gesprek met de GM waarin ik aangaf dat ze hun personeel beter moeten trainen kreeg ik welgemeende excuses. Je eet toch zelf ook niet waar je poept, dus waarom zou mijn baby daarmee in aanraking moeten komen?’

Maak geen bonje met een moeder die haar rechten kent!

Deze moeder dacht dan weer anders over borstvoeding op de wc geven, maar haar kunnen we begrijpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Schaakmat voor borstvoedende moeder: ‘Stik erin hotel Embassy, jij eet toch ook niet waar je poept?’
Sluiten