Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 18 mei 2017

Schattig: 17 x zo ziet co-sleeping er bij jullie thuis uit

Vorige week vroegen we in een oproepje aan jullie om foto’s te delen van kinderen die bij jullie in bed slapen. Leuk dat jullie reageerden en er zitten hele lieve, schattige en herkenbare plaatjes bij. We hebben de leukste en liefste foto’s eruit gepikt.

De meningen over co-sleeping zijn nogal verdeeld. De zoon van Nienke slaapt bijna elke nacht bij haar in bed. En dat vindt ze helemaal niet erg. Toch krijgt ze er vaak verontwaardigde blikken over. Nienke: ‘Alsof ik een soort erecode van het moederschap doorbreek.’

De verontwaardigde blikken die ze krijgt, lapt ze lekker aan haar laars. ‘Ik geloof niet dat ik die kinderen nooit meer uit mijn bed krijg. Ik geloof meer in fases’, zegt ze. En fases, die gaan op een dag over. Nienke ziet dus, afgezien dat het feit dat zij als ouderlijk bed geen twijfelaar zou aanraden, het probleem niet.

Uit jullie reacties bleek dat veel van jullie het ook geen enkel probleem en juist supergezellig vinden als jullie kinderen bij je in bed duiken. Wij maakten een lijstje van de liefste, leukste voorbeelden.

1.

Patricia: ‘Hier een foto dat onze dochters stiekem bij mij in bed waren gekropen voordat papa thuiskwam! Wij vinden het altijd heerlijk als ze s’nachts bij ons in bed kruipen. Heerlijk die kleine lichaampjes helemaal over je heen ‘gewormd’.

2.

Kim: ‘Na mijn scheiding heeft de oudste ongeveer een half jaar bij mij in bed geslapen, de kleinste kwam er dan in de loop van de nacht vaak bij gekropen. Heel gezellig, dat wel. Sinds enkele weken liggen ze weer in hun eigen bedje, wat mijn nachtrust wel ten goede komt.’

3.

Jolien: ‘Heerlijk, hihi! Meer dan regelmatig met alle vier in één bed. Dit is op vakantie in een 1.40m bedje, thuis 1.80m dus daar hebben we iets meer ruimte.’

4.

Bianca: ‘Zoonlief kruipt af en toe ‘s nachts tussen ons in. Met z’n kussen en knuffels natuurlijk. Gezellig hoor. Wij waren inmiddels al opgestaan maar hij knorde nog lekker even verder.’

5.

Kim: ‘Sinds mijn zoontje vorig jaar in oktober een zware buikgriep gehad heeft en daardoor moest opgenomen worden in het ziekenhuis, is hij bang en slaapt hij tussen ons in en ik vind het heerlijk! Zijn middagdutje gebeurt in zijn eigen bedje maar ‘s nachts liggen we samen te slapen en te genieten van elkaar! Mijn man werkt heel veel dus hij moet ons zoontje vaak missen, maar dat wordt ‘s nachts zeker goedgemaakt.’

6.

Barbara: ‘Ik vind het heerlijk als ze bij me slapen. En mijn meisjes zouden ook het liefste elke dag bij me slapen. Maar vrijdag avond is televisieavondje in het grote bed en mogen ze bij me slapen. Alle andere dagen beginnen ze in hun eigen bedje maar bijna elke nacht kruipt er wel een van de twee bij me.’

LEES OOK: Co-sleeping, oftewel slapen met je kinderen, do of don’t?

7.

Hélène: ‘Mijn man is internationaal vrachtwagenchauffeur. Doordeweeks slapen zoonlief en ik altijd samen. In het weekend kunnen ze zalig hun tijd samen inhalen.’

8.

Pamela: ‘Vriendlief kan er beter tegen dan ik. En het komt wel eens voor dat ik dan verder slaap in het bed van kindlief en zij samen in het grote bed slapen.’

9.

Larissa: ‘Mijn dochtertje van een paar weken lekker aan het drinken en de rest van het gezin heerlijk in slaap.’

10.

Arrianne: ‘Zo vind ik regelmatig ons zoontje, samen met pappa. Er lekker tussen in!’

11.

Lydia: ‘Heerlijk samen met onze drie kids in bed. Krap, dat wel maar, dit is toch genieten!?’

12.

Kim: ‘Het beste plekje EVER!’

13.

Monica: ‘Ik ben alleenstaande moeder van drie kinderen en ik en mijn kids vinden dan ook heerlijk deze momenten! Lekker samen slapen.’

14.

Lobke: ‘Heerlijk!’

15.

Marloes:

16.

Tess: ‘Zo liggen we dagelijks! Heerlijk!’

17.

Rebecca: ‘Al bijna zes jaar tussen ons in!’

Wist je dat co-sleeping een heleboel voordelen heeft voor jou, maar ook zeker voor je baby?

Reageer op artikel:
Schattig: 17 x zo ziet co-sleeping er bij jullie thuis uit
Sluiten