Redactie
Redactie Erop uit 28 nov 2014

Schattige mugshots moeten kind en knuffel helpen herenigen

‘Mam, m’n knuffel is weg.’ Kinderen roepen het te pas en te onpas. Jij weet dat die beer weer eens onder de stoel ligt of achter de bank is gevallen, maar er is altijd paniek. Waar is dat ding? Om toestanden te voorkomen wil je ‘m toch vóór bedtijd weer terugvinden. Maar wat nou als ‘ie écht weg is?

Tja, dat kan natuurlijk ook. Wat nou als je net terug bent van een lange treinreis en je 100% zeker weet dat ze ‘m onderweg nog vast had? Nou, dan weet je hoe laat het is: morgen sta jij in de winkel om vervanging te regelen. Die beer zien we nooit meer terug…

Niet als het aan de Engelse treinmaatschappij First Great Western ligt. Zij maken zich sterk om achtergebleven knuffels ter herenigen met hun eigenaar. Hoe nobel! De actie heet – heel toepasselijk – Teddy Rescue en toont online ‘mugshots’ van onze pluizenvrienden, inclusief lengte en gewicht.

De online database groeit met de dag, maar de initiatiefnemers zijn positief over een goede afloop. Eén van de knuffels is al geïdentificeerd en zal spoedig naar huis terugkeren. Het bedrijf hoopt in de toekomst alle achterblijvers te ‘redden’, zodat mama’s eindelijk weer ‘kijk, daar is ‘ie’ kunnen zeggen.

Over knuffels gesproken, wist je dat je ook een kindertekening of eigen huisdier in een knuffel kunt veranderen?

Reageer op artikel:
Schattige mugshots moeten kind en knuffel helpen herenigen
Sluiten