Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 25 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Je kind even snel voor een scherm zetten? Beter van niet!

Je kind even vermaken door wat aan te zetten op de iPad of jouw telefoon in zijn handen te duwen zodat jij rustig de groenten kunt snijden (of vul maar in): we hebben het allemaal wel eens gedaan. En tuurlijk, inmiddels weten we ook allemaal wat schermtijd met je kind kan doen, maar zo nu en dan maakt het echt niet uit. Toch?

Waar minder schermtijd kinderen slimmer leek te maken, zorgde een uur extra schermtijd vervolgens er weer voor dat kinderen meer junkfood willen kopen en uiteindelijk bleek dat schermtijd helemaal niet zoveel invloed heeft op slaap bij onze kinderen als gedacht. Hoe zit het nou?

Helemaal geen schermtijd meer

De World Health Organization (WHO) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld wat betreft schermtijd. En daarin staat dat baby’s jonger dan 1 jaar helemaal niet mogen worden blootgesteld aan schermen. Kinderen tussen de 2 en 4 jaar mogen niet meer dan een uur schermtijd per dag hebben.

Deze richtlijnen zijn zo opgesteld om te zorgen dat de beperkende (en in sommige gevallen zelfs eliminerende) schermtijd voor kinderen onder de 5 jaar, zal zorgen dat onze kids zo gezond mogelijk op zullen worden gevoed. Júist in deze jonge jaren is het belangrijk dat bepaalde levensstijlen worden aangepast om te zorgen dat de gezondheid wordt verbeterd, kinderen van deze leeftijd ontwikkelen zich namelijk heel snel.

Meer dan schermtijd wegnemen

Het wegnemen of beperken van schermtijd is een deel van de oplossing, stellen de onderzoekers. Kinderen jonger dan 5 jaar zouden ook meer lichaamsbeweging en slaap moeten krijgen om betere gewoonten te ontwikkelen, zodat ziektes als obesitas worden voorkomen als de kinderen ouder worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme