Redactie
Redactie Work & Life 16 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Windjes laten in elkaars nabijheid is goed voor je relatie

Een relatie kent vele ‘firsts’. De eerste keer zoenen, de eerste keer naakt zijn, de eerste keer mee naar de schoonouders en natuurlijk de eerste keer dat je in elkaars nabijheid een windje laat.

Volgens onderzoek kun je daar maar snel genoeg mee beginnen, als je wil dat je relatie van ‘leuk’ naar ‘liefde’ gaat. De onderzoekers menen dat het doorbreken van de wind-barrière een kritieke eerste stap is in de ontwikkeling van een serieuze relatie. Yep, scheten laten bij je partner is dus juist goed.

Scheten laten bij je partner

De onderzoekers bekeken hoe lang het gemiddeld duurt voordat partners (20-30 jaar) zich comfortabel genoeg voelen om in elkaars nabijheid vieze luchtjes te produceren. Hier komt ‘ie: dat durven ze meestal ergens na twee en zes maanden in de relatie. Interessant genoeg is dat hetzelfde tijdsbestek waarin geliefden voor het eerst ‘ik hou van je’ tegen elkaar durven te zeggen.

Windjes laten = houden van

Wat de vraag opbrengt of er een relatie bestaat tussen die twee zaken. Met andere woorden: zodra tortelduifjes elkaar hebben durven toevertrouwen dat ze van elkaar houden, durven ze ook winden te laten zonder zich voor die tijd snel uit de voeten te maken. Immers, als je weet dat je echt van elkaar houdt, wordt het allemaal een stuk ontspannender – letterlijk en figuurlijk – zo lijkt de conclusie.

De omgekeerde situatie kan ook aan de hand zijn: dat mensen eerst windjes durven te laten bij elkaar, en dat daarna het niet meer dan logisch is dat als je dat kunt doen zonder gillend weg te rennen, je wel van elkaar MOET houden.

Lekker luchtje

De moraal van het verhaal: winden laten in elkaars buurt is hoe dan ook goed voor de onderlinge liefde, verbondenheid en gevoelens van intimiteit. En ja, daar zit zeker een luchtje aan, maar dan wel een heel liefdevol luchtje.

Lees ook: Het ruiken van je partners winden is heel goed voor je relatie (getver)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Windjes laten in elkaars nabijheid is goed voor je relatie
Sluiten