Eh right: het ruiken van je partners scheten is hartstikke gezond voor je

Heb je een vent die om de haverklap zijn darmgassen de vrije loop laat? Dan hebben we niet alleen medelijden met je, maar ben je waarschijnlijk ook een heel gezond mens van al zijn winderigheid. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat hoe vaker je de scheten van je partner ruikt, hoe meer voordelen dit voor jouw gezondheid heeft. Voor lief nemen, dus. Die gore ellende.

Scheten

Het meest vreselijke fenomeen op aarde is toch wel de Dutch Oven. Ken je ‘m niet? Dan ben je een gezegend mens. Weet je meteen wat we bedoelen? Poor you. Dit is namelijk wanneer je vent (of jijzelf, iiew) in bed ligt te flatuleren – weer zo’n heerlijk woord – en vervolgens de deken over het hoofd van je partner heen trekt om deze vervolgens letterlijk te vergassen. Ja, mensen. Dit gebeurt. Oh nog even: waarom het Dutch Oven heet? Omdat het een goedkope manier is van je bed opwarmen, haha. Humor over ons kikkerlandje en zijn inwoners, wij houden ervan.

LEES OOK: Wist je dat scheten laten ook hartstikke goed is voor je relatie?

Gezonde gassen

En omdat dit dus blijkbaar gebeurt, zijn de wetenschappers van de Universiteit van Exeter een onderzoek gestart naar de gevolgen van het inademen van de scheten van je partner. Het is in eerste instantie goed om te weten waar deze darmgassen uit bestaan. Volgens onderzoeker Mark Wood is vooral de waterstofsulfide, het stofje dat ervoor zorgt dat je scheten naar rotte eieren stinken, verantwoordelijk voor een goede gezondheid. Het wordt volgens hem zelfs gebruikt in sommige therapieën.

Minder kans op ziekten

Zo zou het gebruikt worden bij de bestrijding van sommige vormen van kanker, hart- en vaatziekten en wordt het ook gebruikt voor therapieën bij mensen met dementie. Daarnaast helpt waterstofsulfide mensen met artritis, en heeft het stofje een ontstekingsremmende functie. De volgende keer dat jij een Dutch Oven doet bij die lieve vent van je, vertel ‘m dan dat hij de luchten vooral lekker moet inademen, als hij het risico op ziekten wil voorkomen.

Echt waar: om deze 14 dingen maken zelfs de gelukkigste koppels ruzie (en dat is helemaal niet erg)

Reageer op artikel:
Eh right: het ruiken van je partners scheten is hartstikke gezond voor je
Sluiten