Redactie
Redactie Kids 18 apr 2016

School heeft de buik vol van naveltruitjes

Het werd bij mij op de middelbare school van de een op de andere dag een vaste regel: geen blote buiken, (ultra)korte rokjes, broekjes en lage decolletés meer in de klas. Zo ook op het Stanislascollege in Delft. De school weert sinds kort naveltruitjes en korte rokjes.

Of er destijds echt een brief uit is gegaan richting huis, dat zou ik niet meer weten, maar de directie van het Stanislascollege pakte het bloedserieus aan. In een brief naar ouders stelt de school geen rokjes en truitjes te willen zien ‘zoals deze worden gedragen op het strand of bij het uitgaan.’
De regel is ingegaan nadat twee meisjes in een naveltruitje op school verschenen. Docenten vonden dit niet kunnen en spraken de meisjes erop aan. Leerlingen die niet gekleed zijn volgens de ‘maatstaven’ van de school, worden naar huis gestuurd om iets anders aan te trekken, zo waarschuwt de directie in de brief.



Niet alleen in Nederland, ook in België vond een schooldirecteur dat de kinderen niet meer bloot naar school mochten komen.

Reageer op artikel:
School heeft de buik vol van naveltruitjes
Sluiten