Janne Vogel
Janne Vogel Work & Life 17 aug 2018

Het nieuwe schooljaar: zij gaan back to school, jij back to you

Dat je kinderen straks de schoolbanken weer inkruipen is duidelijk, maar heb je er ooit bij stilgestaan dat het einde van de vakantie ook een nieuwe start voor jou betekent? Zij gaan back to school, jij gaat back to you.

Nu de kinderen weer naar school zijn blijft er een stukje me-time over, waar je dit jaar zoveel mogelijk uit zal halen. Kijk en leer, mama.

Maak je leven makkelijker door een goede voorbereiding

De luie zomerochtenden zijn voorbij en dat betekent een terugkeer naar de chaos. Maak het jezelf makkelijk en bereid alle lunchtrommeltjes ‘s avonds vast voor. Niet dat je er dan wel zin in hebt, maar je weet hoe onmogelijk de ochtenden kunnen zijn. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Sla wat fancy badproducten in voor lange solo-momenten in de badkamer

Als je je kinderen de hele zomer om je heen hebt gehad, heb je vast en zeker niet (vaak) kunnen genieten van een lange, ontspannende douche. Sterker nog, een groot deel van je douchemomenten vond plaats in de afschuwelijke kleedkamer van het plaatselijke zwembad. Nu de kinderen weer naar school zijn, kun jij eindelijk even genieten van een goede douche. En allebei je benen scheren, in plaats van eentje. Muziekje erbij, heerlijk ruikend sopje, en geen pottenkijkers. Wat wil je nog meer?

Sla wat leesmateriaal in

Koop een goed boek of een paar leuke tijdschriftjes en neem de tijd om met een koffietje en een stuk Tony’s op de bank te kruipen. Je hebt het verdiend.

Bespaar jezelf de moeite en bestel je boodschappen online

Wil je nog meer tijd terug? Bestel je boodschappen dan online! Online bestellen is helemaal van dit moment en stiekem heel erg fijn. Niet langer sjouwen met zware tassen en geen meltdowns voor de koekjesschappen; de buurtsuper levert jouw boodschappen gewoon voor de deur. Misschien niet iets voor iedere week, maar af en toe mag je het jezelf echt wel even gunnen.

Koop een notitieboekje voor jezelf

Maak lijstjes, schrijf je lange termijn doelen op en zet de dingen die je motiveren en gelukkig maken op een rijtje. Als je toch op de Back to school-afdeling staat moet je een notitieboekje voor jezelf meenemen. Je moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het nieuwe schooljaar: zij gaan back to school, jij back to you
Sluiten