Schoolhoofd maakt op briljante wijze duidelijk dat pesten moet stoppen

Hoe pak je pestgedrag aan? Het schoolhoofd in deze video weet er wel raad mee. Toen Jackson, een leerling van zijn school werd gepest omdat hij zijn hoofd kaal had geschoren, maakt hij een stoer en vooral leerzaam statement. Gaaf!

Jackson scheerde zijn hoofd niet zomaar kaal. Hij deed dit om zijn opa Rick te steunen, die kortgeleden de diagnose kanker kreeg. Een ontzettend lieve en dappere actie van Jackson, vinden wij. Helaas vonden zijn klasgenootjes het nodig om hier negatief op te reageren en Jackson hier zelfs mee te pesten.

Het hoofd van de school van het jongetje besloot dit direct aan te pakken. In de ontroerende video zie je de kinderen bij elkaar zitten, terwijl ze worden toegesproken door het schoolhoofd. En hij gaat nog een stap verder. Met open mond kijken de kinderen toe hoe Jackson het hoofd van de man kaal mocht scheren. Held!

Bekijk hier de video

LEES OOK: Heerlijk. Leraar vertelt kinderen om te ‘dabben als ze niezen’

‘We zijn een familie’

Het inmiddels kale schoolhoofd heeft aan het eind van het filmpje nog één ding te zeggen: ‘We houden van elkaar en we steunen elkaar. We zijn een familie, daarom zijn we nu hier. We steunen elkaar in goede en in slechte tijden. Ik hoop dat er meer goede dan slechte tijden zijn, maar ik zal er in beide gevallen voor jullie zijn.’ Whoa, wat een fantastisch schoolhoofd!

Heel belangrijk: hoe help je een kind dat met kanker in zijn omgeving te maken heeft?

Reageer op artikel:
Schoolhoofd maakt op briljante wijze duidelijk dat pesten moet stoppen
Sluiten