Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 12 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Iehh! Deze 3 plekken in huis zou je elke week moeten schoonmaken

Sommige plaatsen lijken gewoon magneten voor vuil en stof thuis. Het loont om te weten wat die plekken zijn, zodat je een paar extra minuten de tijd kunt nemen om het stofvrij te maken.

Het aanpakken van de drie rommeligste plekken in huis duurt minder dan vijf minuten, maar de uitbetaling is groot. Have fun bij het schoonmaken 😉

1. De plek waar je het vaakst je huis binnenkomt

Een logische plek om schoon te maken: de hoofdingang is de ruimte waar iedereen doorheen moet om thuis te komen (meestal de voordeur). Ongeveer 80 procent van het vuil dat bij je binnenkomt, komt via de voordeur. Als je het niet regelmatig schoonmaakt, zul je merken dat je huis een stuk stoffiger wordt. Geef de vloer regelmatig een goede zwaai met de dweil of stofzuiger en vergeet de deurmat niet uit te schudden.

Huis schoonmaken met kinderen: 7 trucs en tips om hem langer spic en span te houden

2. De koelkast

Hoe vaak is er een beetje gemorst voedsel in de koelkast blijven hangen? Het is belangrijk om dat stukje direct weg te halen, pas na verloop van tijd begint het zich namelijk op te hopen. Gewoon even met een reinigingsdoekje er overheen. Voor hardnekkige vlekken kun je ook een halve theelepel afwasmiddel mixen met twee kopjes water of wat bakpoeder toevoegen.

Time je schoonmaak met de wekelijkse boodschappen. Telkens wanneer je boodschappen hebt gedaan, trek je alles even uit de koelkast en maak je de planken gauw schoon. Verplaats ook het ouder voedsel naar voren, zodat versere spullen achterin de koelkast komen te staan. Door deze gewoonte te leren, verminder je misschien ook wel sneller voesdelverspilling.

3. De badkamer wastafel

De wastafel in de badkamer is ook een magneet voor vuil. Een keer per week is het verstandig om al je schoonheids- en andere verzorgingsproducten van je badkamermeubel te verwijderen om al het vuil weg te vegen. De gootsteen en spiegel moet je ook niet vergeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme