Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 9 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

De mooiste en meest bijzondere sieraden speciaal voor moeders

Tegen een mooi sieraad cadeau zeggen de meesten van ons natuurlijk geen nee, maar met Moederdag is het wel extra bijzonder om een ring, ketting of armband te krijgen. Zeker als deze bling iets met je kinderen te maken heeft. Hierbij de beste adresjes voor ‘moedergoud’. Hint: schuif deze post onder z’n neus, dan snapt-ie het wel.

1: Net als Nikkie

Sieradenmerk Precious D heeft prachtige ringen, armbanden en kettinkjes in de collectie. De naam is ontleend aan Dean, het dochtertje van ontwerperster en eigenaresse Anne van Oss dat te vroeg geboren werd en overleed. Vooral de ringen met initialen zijn geliefd bij moeders, waaronder bekende mama’s als Nikkie Plessen en Danie Bles. Famme’s Anne kreeg er zo eentje bij de geboorte van haar dochter, maar ook voor Moederdag misstaat zo’n ringetje niet, toch?
Preciousd.com

2: Alles is mogelijk

De naam van je zoontje op een gouden plaatje. En de vingerafdruk van je dochter ernaast, met de coördinaten van hun geboorteplekken erbij. Ook leuk: het woord ‘mama’ in het handschrift van je kleintje. Of heel subtiel alleen een initiaal aan een dun kettinkje. Het kan allemaal bij Anne en Esther Vedder, de zussen achter sieradenmerk Just Franky.
Just-Franky.com

3: Van moedermelk

Toen ontwerpster Nikita Boelens in 2015 beviel van dochtertje Jill, bleek zij het Down-syndroom te hebben. De borstvoeding kwam moeizaam op gang, dus toen dat eindelijk lukte was Nikita ontzettend trots. Het bracht haar op het idee om tastbare herinneringen aan moedermelk te maken, in de vorm van sieraden. Moeders sturen hun borstvoeding naar Nikita op. De melk wordt in een hanger gegoten en verhard, daarna komt er een glanslaag overheen. En voilá: je unieke sieraad is klaar.
Solilly.nl

LEES OOK: 12 dingen die je wilt versus die je krijgt met Moederdag

4: Met tandjes

Is jouw kind aan het wisselen? Wees de tandenfee voor en pak snel die tandjes, om er een custom made sieraad van te laten maken. Dat kan bij Tooth Tales, waar ex-actrice Maria Kooistra aan het roer staat. Van de tandjes kun je bedeltjes laten maken in zilver, witgoud, geelgoud of roségoud. En die hang je dan weer aan een armbandje of kettinkje. Er wordt gewerkt met een replica van de tand, dus het originele melktandje krijg je gewoon terug.
Tooth-tales.com

5: Altijd dichtbij

De naam van je kindjes gegraveerd in een mooi bedeltje? Dat kan bij Mama Loves. Hier verkopen ze mooie leren armbandjes en kettinkjes met bedeltjes in diverse vormen, zoals een hartje. Hierin wordt met de hand de naam van je kind (of een andere dierbare gezet). De sieraden zijn verkrijgbaar in zilver of gold plated.
Mamaloves.com

Dit vinden wij wel héél solidair: Hilarische video: vader ondergaat weeën als cadeau voor Moederdag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De mooiste en meest bijzondere sieraden speciaal voor moeders
Sluiten