Maaike Helmer
Maaike Helmer 1. Categories 28 aug 2015

Schuldgevoelens van elke moeder (alweer pizza?!)

Welke moeder kent het niet: het schuldgevoel dat je het nooit écht goed doet. Want natuurlijk laat je weleens steken vallen of gaat niet alles supersmooth…

1. Eh… normaal ben ik wel toonbaar, hoor

Een bos ongewassen stro op je hoofd? Check. Trainingsbroek? Check. Mascara van gister op je wangen? Check. Ze kunnen op school niet verwachten dat zowel jij áls je kind er vanochtend uitzien om door een ringetje te halen. Soms kan het even niet anders dan in standje campingchic.

2. Je bent weer eens iets vergeten…

Het is neem-je-knuffel-mee-naar-school-dag. En natúúrlijk had jij dat niet in je agenda staan. Dan zie je de grote, betraande ogen van je zoontje. Er zit niks anders op dan een spurt terug naar huis om dat verwassen beest op te halen.

3. Eh… nee, spelen bij ons thuis kan niet

Vooral omdat dat jongetje zo’n klier is die elke keer wel íets kapotmaakt in huis. Maar dat ga je natuurlijk niet zeggen. Dus… kan het wéér bij hem? Alsjeblieft?

4. Lang leve Netflix

Je hebt een thuiswerkdag én er is geen oppas voor je kind vandaag na school. Uren achter elkaar ‘Cars’ kijken? Het moet maar…

5. Niemand ziet ‘t? Ssst… we eten wéér pizza

Want; je kunt nu even niets anders bedenken en je energie is even he-le-maal op. Morgen eten we wel weer broccoli. Echt.

6. In bad? Eh… morgen weer

Je bent zelf zó moe op dit moment, we slaan het een keertje over. En wil hij in zijn kleren slapen? Eh… ja, prima joh. Zo. En nu crashen op de bank.

Voel jij je ook weleens schuldig, of denk je: niemand is perfect? Praat erover mee op Facebook!

Ben je een werkende moeder en voel je je schuldig? Niet doen, en wel hierom! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Schuldgevoelens van elke moeder (alweer pizza?!)
Sluiten