Redactie
Redactie Persoonlijk 5 mei 2016

Science speaks: Zo vergroot je de kans om langer samen te blijven

Mijn oma zei het altijd: ‘het is geven en nemen, maar altijd een beetje meer geven’. Volgens Schrijfster en relatiecoach Sarah Abell is juist het nemen van beslissingen hét geheim van een eeuwigdurend huwelijk. Abell bracht een boek uit met een 30-dagen experiment wat de kans op een lange liefdevolle relatie vergroot.

We trappen af met een vraag. Hoe leg je de relatie vast?
A) ik laat mijn tandenborstel achter
B) ik verander mijn Facebook status
C) wij voeren het ‘is-het-aan’ gesprek

Koos je voor C, gefeliciteerd! Je relatie heeft een grotere kans van slagen en houdt mogelijk langer stand. Hoe dat komt? Doordat je duidelijk bent over de intenties die je hebt en je uitspreekt over wat je met elkaar wil (ergo, een relatie).

Onderzoek

Nu kun je denken bullshit, maar het is toch echt gebaseerd op een onderzoek van the University of Virginia. Er werd gekeken naar de ervaringen van 418 getrouwde koppels nu en toen ze zeven jaar geleden nog single waren. Een van de vragen van het onderzoek was of de koppels bewust een beslissing hadden genomen om samen te wonen of dat het gewoon zo gelopen was. De koppels die er bewust voor gekozen hadden, waren zeven jaar later vaak nog samen. De belangrijkste dingen die uit het onderzoek naar voren kwamen: praten over life-changing beslissingen en duidelijk zijn over de intenties die je hebt.

Onze conclusie: communicatie is alles en dat begint bij praten met elkaar vanaf dag één!

Klinkklare onzin of een kern van waarheid? Hoe ging jullie relatie ‘aan’? Reageer hier!>

Aan die lange relatie zitten trouwens toch wel mooi 22 voordelen!>

Reageer op artikel:
Science speaks: Zo vergroot je de kans om langer samen te blijven
Sluiten