Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Persoonlijk 15 jun 2017

Dit zijn de 7 grootste seks mythes

Seks: er worden de meeste en grootste verhalen over verteld. Maar wat is daar nou precies van waar? Val je er van af? En hoe vaak denken mannen nou echt aan seks? Zeven van de grootste seks mythes ontkracht.

1. Van seks val je af

Natuurlijk verbrand je tijdens de seks aardig wat calorieën: 30 minuten staat gelijk aan 85 tot 150 calorieën. Maar als je echt kilo’s kwijt wil raken, zou je 3.500 calorieën moeten verbranden om een halve kilo af te vallen. Zou in een maand op zich wel lukken (als je hard je best doet), maar het is niet genoeg voor een totale work-out – al voelt dat soms wel zo. Plus dat de meeste mensen de 30 minuten lang niet altijd halen. Het gemiddelde zou liggen op een kwartier. Je kunt seks dus geen ‘sporten’ noemen.

2. 10 jaar verschil tussen het seksuele hoogtepunt van een vrouw en die van een man

Het mannelijke testosteron heeft een piek rond de leeftijd van 18, bij vrouwen piekt hun oestrogeen level midden 20. En omdat er werd aangenomen dat een lager/hoger hormoon level gelinkt was aan een lager/hoger libido, werd ook beweerd dat als je topniveau oestrogeen had, je ook de meeste zin had in seks. Maar als gekeken wordt naar de frequentie van het seksen, is er nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. De zin in seks schommelt steeds een beetje en hangt van veel meer af dan alleen leeftijd. Bepaald onderzoek suggereert zelfs dat seks juist alsmaar beter wordt met de jaren. Woohoo!

3. Van veel seks kun je een hartaanval krijgen

Veel seks wordt juist vaak gelinkt aan een gezonder hart. Met twee keer per week seks heb je een lagere kans op hart- en vaatziekten. En daarmee is de kans op een hartaanval juist erg laag. Die extra slagen tijdens het orgasme kunnen dus totaal geen kwaad en zijn te vergelijken met twee keer de trap op en neer sjezen. Vrouwen die vaker seks hebben, hebben zelfs een beter geheugen.

4. Je moet je van top tot teen uitkleden

Ja, wel bijna, maar orgasmes blijken volgens Nederlands onderzoek intenser te zijn als je als vrouw je sokken aan houdt in bed. Waarom? Omdat we ons comfortabeler voelen bij warme voeten en ons dus meer kunnen ontspannen.

5. Oesters en chocolade verhogen je libido

Hoewel het vaak wordt geroepen, is het nooit echt bewezen dat je door oesters meer zin hebt in seks. Ze bevatten wel veel zink, dat goed is voor sperma, maar wetenschappers hebben geen speciaal ingrediënt gevonden dat invloed heeft op je seksuele lust. En wat chocolade betreft, verschillende onderzoeken zeggen dat het je bloeddruk verlaagt en het bloed beter door de aderen laat stromen, onmisbaar voor de mannelijke erectie natuurlijk. Chocolade maakt ook wel degelijk mood-boosting fenylethylamine en serotonine aan, en goed gehumeurde mensen hebben automatisch meer zin in seks. En als het voor jou wel dat placebo-effect heeft, vooral lekker ervan blijven genieten!

6. Mannen denken drie keer per minuut aan seks

Dat zou dus bijna 4,5 duizend keer per dag zijn! Beetje veel, niet? Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen ongeveer 19 keer per dag aan seks denken. Dat is bijna net zo vaak als dat ze aan eten denken. Vrouwen denken ongeveer tien keer per dag aan seks.

7. Mannen hebben áltijd zin

Nee, ook mannen zijn soms moe, chagrijnig of willen gewoon alleen even lekker knuffelen en kroelen.

En seks is niet alleen goed voor je hart en geheugen: 5 redenen om vanavond seks te hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 grootste seks mythes
Sluiten