Dit vertelt niemand je over seks na de geboorte van je kind

‘Doe je het wel veilig’ zei mijn hippe verloskundige drie dagen na de bevalling tegen me. Alsof ik überhaupt over seks nadacht, maar goed ze had wel een punt. Want over sommige dingen wordt niet veel gepraat. Zeker als het woord seks en bevalling in één zin voorkomen.

Ok, de kop is misschien ietwat misleidend, maar we hebben je nou eenmaal graag aan het lezen op Famme. Sommige dingen vertellen ze ons wel, maar echt horen willen we het niet. Natuurlijk weten we wel dat borstvoeding geven geen anticonceptie middel is en heeft een vriendin wel eens vertelt dat haar libido lang laag bleef. Toch is het goed om deze 11 dingen zwart op wit te hebben staan. Al was het maar om aan je man te laten lezen dat je echt de enige niet bent die ff niet zo’n zin meer heeft.

1. ‘Het komt nooit meer goed’ zul je denken

Het komt goed, echt. Voor degenen die nog een eerste kind moeten krijgen. Je zult denken dat het potje (denk grote snoeppot) véél te groot is voor het kleine dekseltje (denk minitiatuur aardbeienjam die je in hotels krijgt), maar na een tijdje vergeet je dat er ooit een groot verschil was.

2. De eerste keer na vergeet je nooit meer, scary!

Niet dat ik bang voor bevallen was, maar als je zo’n eerste meemaakt ben je wel even van je padje af. Je weet dat miljoenen en miljoenen vrouwen je voorgingen en dat er vaak tweede, derde en vierde kinderen komen, maar de eerste keer seks is gewoon eng. Het is bijna alsof je voor de eerste keer je maagdelijkheid kwijtraakt. Dat moment van oh jee, nu gebeurt het.

3. Je hebt heel veel prioriteiten, seks zit daar niet bij

Kijken naar je baby, voeden, hannesen met kolven, badjes, luiers leren verschonen, slapen, herstellen, bezoekjes, wassen, zorgen, je ‘nieuwe’ lijf accepteren, werken aan je ‘oude’ lijf terugkrijgen. Allemaal op het lijstje. Seks. Uhh, hoe spel je dat tegenwoordig?

4. Je kunt zwanger raken net na de geboorte

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat je tijdens het geven van borstvoeding niet zwanger kunt raken. Wel dus. Mijn verloskundige zei het niet voor niets tegen me. Zij had maar al te vaak opeens na drie maanden een telefoontje van een kersverse moeder met de vraag of ze kon langskomen voor een ‘nieuwe’ afspraak. Oeps.

5. Je man zijn libido kan zelfs stijgen

Zelf kun je het maar moeilijk geloven als je naar je eigen zachte buik kijkt en flinke memmen die dagelijks melk geven. Toegegeven, je straalt, je haar heeft nog nooit zo goed gezeten en van cup B naar D gaan is best geinig, maar om nou te zeggen dat je je een sexy babe voelt. Nou nee. Je man ziet jou echter als de moeder van zijn kind. En heeft geen enkele moeite met jouw cup D… Licht uit, spot aan dus. Zet je erover heen. Hij vind je prachtig.

6. Je voelt je meer moeder dan vrouw

Dat kleine frummeltje dat je hebt gebaard kan alles overheersend worden. Je bent moeder! En dat diepe gevoel van moederschap wil wel eens het gevoel van vrouw zijn overschaduwen. Het nooit meer doen is geen optie, toch? Dus een beetje enthousiasme veinzen hoort erbij in den beginne. Hoe vaker je het doet, hoe leuker het weer wordt.

7. Wacht niet tot hét moment. Slaapt de baby? Go for it

Een kreuntje, zuchtje of huiltje van de baby is de grootste libidokiller die er is. Begin je net een beetje in de mood te raken, heeft de baby weer honger. Is je man in de buurt en ligt de baby in dromenland? Wacht niet. En voorspel? Dat komt later wel weer.

8. Mannen gaan je als een MILF zien

Je kunt je de eerste maanden niet voorstellen dat iemand je nog aantrekkelijk vindt en al die berichten over topmodellen die na vier weken al met een platte dubbeltjes buik op de catwalk verschijnen en de covers van de bladen sieren helpen ook niet echt. Troost je met de gedachte dat zij niet normaal zijn en er hun geld mee verdienen dus alles uit de kast trekken om er beeldig en strak bij te lopen (en binnenskamers ook met ontploft haar, ongedoucht op konijnensloffen door het huis banjeren). De ‘glow’ die je over je heen krijgt van het moeder zijn van een baby is woest aantrekkelijk. Dus word je nagekeken, dan is dat niet omdat je een stuk wc papier uit je broek hebt hangen, maar puur omdat je er geweldig uitziet.

9. De borsten zijn tijdelijk off limit

Dit geldt voor degenen die borstvoeding geven. Het is ook zo oneerlijk. Je man kijkt er verlekkerd naar en ziet ze graag meedoen in het spel, maar jij legt haarfijn uit dat ze te gevoelig zijn, lekken, pijn doen en daarom off limits zijn.

10. Je doet ‘t met de baby in de kamer

Je dacht dat je het nooit zou doen, maar zeker in het begin heb je die kleine liever bij je in de kamer. Misschien staat het wiegje zelfs op jullie slaapkamer en hij slaapt zo diep dat je op een gegeven moment toch denkt: ‘ach, wat zal ‘t’.

11. Man + Baby = Sexy

Je had het zelf ook al gezien, maar nu de dames in het park zich omdraaien voor jouw vent die een babywagen voortduwt of met een draagzak rondloopt, weet je het nog zekerder. Je man is woest aantrekkelijk. Hoe hij op de bank ligt ‘s avonds met het kleine smurfje op zijn buik. Dat van jullie samen is. Papa en mama. Voor je het weet zeg je: ‘zullen we nog eentje…?’

Het feit blijft dat het erg wennen is, seks na de bevalling. Welk type seks hebben jullie sinds je ouder bent?

Reageer op artikel:
Dit vertelt niemand je over seks na de geboorte van je kind
Sluiten