Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 7 feb 2018

5 x de beste standjes om te proberen na je zwangerschap

Als je net een kind op de wereld hebt gezet, is seks niet het eerste waar je zin in hebt. De boel down under ziet er niet meer hetzelfde uit als voor je zwangerschap en is wellicht nog een beetje gevoelig. Dit zijn een paar standjes waarmee seks na de zwangerschap fijner wordt.

Seks na de zwangerschap

Dat vraagt dus om een klein beetje aanpassing in bed. Niet alle standjes die je voorheen deed, voelen namelijk goed. En wie weet heb je onderstaande standjes nog nooit geprobeerd en zit er wel een nieuwe favoriet bij. Onthoud te allen tijde: seks mag geen pijn doen en moet alleen maar fijn zijn. Geduld is key, net als glijmiddel. Het is volgens Kate namelijk gebruikelijk dat je vagina wat droger is na een bevalling.

Volgens gynaecoloog Dana Rice zijn er een aantal standjes die ervoor kunnen zorgen dat seks na de zwangerschap niet pijnlijk is, maar gewoon fijn voelt. ‘Fijn’ is natuurlijk voor iedereen anders, dus ze raadt dan ook met klem aan niet te snel van wal te steken en vooral samen de tijd te nemen om te experimenteren.

LEES OOK: Dit maakt ons volgens onderzoek nog gelukkiger dan seks

1. Jij bovenop

Dit standje geeft je als vrouw alle controle. Over hoe snel je beweegt, bijvoorbeeld en hoe diep de penetratie is. Voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad, kan dit een fijn standje zijn. Op die manier belast je het litteken niet, omdat er weinig druk op staat. Je kunt zowel naar je partner kijken, als jezelf omdraaien. Wat voor jullie het beste voelt!

2. Spooning

Wil je heel rustig aan beginnen, dan is dit standje the way to go. Volgens Kate is dit standje het meest favoriet onder vrouwen die net bevallen zijn. Er is veel intimiteit en het verlicht daarnaast ook de druk op je onderrug, wat geen nare bijkomstigheid is.

3. Missionaris

Niks te saai! Het is namelijk het perfecte standje om voor jezelf uit te vogelen wat goed voelt en wat niet. Het kan helpen om een kussen onder je onderrug te leggen, zodat je je wat minder hoeft in te spannen. Het kussen zorgt ervoor dat je bekken kantelen en ook gekanteld blijven. Daardoor kun je je aandacht meer bij je partner houden, dan bij de manier waarop jullie liggen.

4. Op een stoel

Een bed is natuurlijk niet de plek waar al the magic plaatsvindt. Probeer het eens op een stoel, bijvoorbeeld. Zet je partner erop en ga zelf op hém zitten. Ook hier kun je zelf de snelheid en de diepte van de penetratie aangeven, waardoor je makkelijk kunt experimenteren. Je kunt zowel naar hem kijken, als achterstevoren op hem gaan zitten.

5. Staande partner

No worries, jij mag blijven liggen. Zorg dat je alleen met je bovenlichaam op het bed ligt en dat je je benen aan je partner ‘geeft’. Hij houdt ze omhoog en kan op die manier heel nauwkeurig zijn bewegingen controleren. Communiceer goed met elkaar, zodat hij weet hoe hij zich aan jou kan aanpassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x de beste standjes om te proberen na je zwangerschap
Sluiten