Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 26 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Opgelet: vandaag om 15:00 is het sexy-time! Dit is waarom volgens de wetenschap

Hormonen hebben de hele dag pieken en dalen, en het synchroniseren van jouw hormonen met je partner kan leiden tot betere seks dan ook, volgens hormoonspecialist Alisa Vitti. Wat de beste tijd is om seks te hebben?

15:00 volgens Vitti. Tijd om die werk meeting van vanmiddag dus over te slaan; je moet eerder naar huis vandaag. Het is geen verrassing dat je hormonen een enorme impact hebben op je seksleven en het gevoel wat je daarna ervaart.

Vrouwen

Voor vrouwen is dit het moment waarop het hormoon cortisol een piek vertoont en energie en alertheid met zich meebrengt. Tegelijkertijd hebben mannen op dat moment een hoog niveau van oestrogeen, waardoor ze tijdens de seks emotioneler aanwezig zullen zijn. Vitti zegt dat de sleutel tot bevredigende seks is voor partners om een manier te vinden hun libido’s te synchroniseren.

Ander tijdstip

Red je 15:00 niet? Een goede tijd voor seks is de vroege of halverwege de ochtend, wanneer het testosteron van mannen – een hormoon dat ze produceren tijdens de slaap – het hoogst is. ‘Mannen zijn meer geïnteresseerd in het initiëren van seks tijdens dit tijdsvenster en zijn dan goed in staat om een betere seksuele respons te krijgen’, zegt Vitti.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme