Redactie
Redactie Mind 29 sep 2021

4x de meest voorkomende seksdromen en hun betekenis

‘Last’ van seksdromen? Ben je net aan het stoeien met een hunk, gaat je wekker af. Oei, deze droom was net echt! Wanneer je badend in het zweet je wekker uitdrukt wens je dat je door het geluid heen had geslapen. Helaas, het was maar een droom.

En niet zomaar één, nee een seksdroom! Voor je je schuldig begint te voelen tegenover je partner; seksdromen zijn heel normaal. Je onderbewustzijn probeert je niets meer dan het volgende te vertellen.

Seksdromen

De meest voorkomende seksdromen:

Seks met een ex

Oei, dit is voor veel vrouwen een absolute no go. Toch duiken er menig exen op tijdens de nachtelijke avontuurtjes. Vooral wanneer je hart net gebroken is, kan dit erop duiden dat je het lastig vindt je ex los te laten. Ben je echt over je ex heen? Dan kan het betekenen dat je jezelf niet volledig bloot wil of kan geven aan je nieuwe vlam. Het kan zelfs duiden op – een lichte vorm – van bindingsangst. Herken jij dit absoluut niet? Dan kan het zijn dat iemand in je omgeving dezelfde gevoelens losmaakt als jouw ex toentertijd.

In dromenland? Deze bizarre feitjes over dromen geven je meer inzicht

Sexy stranger

Wanneer de man met wie je hebt liggen rollebollen je niet bekend voorkomt hoeft dit niet meteen te betekenen dat je naar een onenightstand verlangt. Het kan wel zo zin dat je iets mist in je leven. Niet per se op seksueel gebied, maar misschien wel qua romantische gestures, aandacht, spanning of spontaniteit. Luister goed naar je ‘inner me’ om erachter te komen waar jij stiekem naar verlangt.

Vreemdgaan

Ga jij vreemd in je droom? Slippertjes hoeven niet te betekenen dat je verlangt naar een affaire. Je mist simpelweg spanning in je relatie. Vooral tussen de lakens! Er is dus geen enkele reden om je schuldig te voelen.

Seks met een vrouw (of man)

Droom je over over seks met iemand van het andere (of hetzelfde) geslacht, terwijl je hier niet op valt? Dan hoef je niet meteen te twijfelen aan je geaardheid. Het kan zo zijn dat je stiekem heel nieuwsgierig bent hoe deze ervaring zou zou zijn. Als je 100% overtuigd bent dat dit niet het geval is, wijst je droom op je vrouwelijke ik. Misschien besteed je de laatste tijd minder aandacht aan je vrouwelijkheid, en is dit het moment om daar aandacht aan te besteden!

Heb je over seks gedroomd? Dit is wat het betekent

Reageer op artikel:
4x de meest voorkomende seksdromen en hun betekenis
Sluiten