Janne Vogel
Janne Vogel Relatie 17 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips wordt seksen terwijl de kinderen thuis zijn een éitje

Ouder zijn én een seksleven hebben is vaak best een uitdaging. Natuurlijk is het mogelijk om van bil te gaan terwijl de kinderen thuiszijn, maar vaak voelt het toch een beetje eng. Gespannen naar de slaapkamerdeur blijven staren tijdens sexy time is allesbehalve opwindend, dus wij helpen je bij dezen uit de brand.

Vind jij het ook altijd een beetje freaky om te seksen met je kinderen in de buurt? Misschien heb je wat aan de volgende tips.

Vind de tijd

Tijd maken of inplannen is vrij handig als het op seks aankomt. De kans is groot dat je amper de tijd vindt om iedere ochtend je tanden te poetsen, maar probeer toch eens wat quality time in je schema op te nemen. Plan je dag zo in dat je wat tijd alleen hebt met je partner. Prioriteiten!

Je kinderen worden ruim voor de zon opkomt wakker, dus een uitgebreide morning sex-sessie zit er waarschijnlijk niet in. Op zich niet erg, want er zijn andere, simpele manieren om die speciale tijd samen te vinden. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

  • Ga ‘s avonds samen naar bed. Als jij jezelf al uren voor of na je partner in bed stort, is de kans groot dat een van jullie al half slaapt als de ander klaar is voor actie. Zonde.
  • Ga vroeg naar bed. Liggen de kids erin? Zet de TV uit en ga naar bed. Ja, ook als het pas half 8 is. Neem het er lekker van!
  • Stuur de kinderen een avondje weg. Natuurlijk zet je ze niet zomaar op straat, maar er zijn vast en zeker genoeg mensen die even op willen passen. Je hoeft echt niet alleen een oppas te regelen als jullie een avondje op stap gaan. Blijf een avondje samen thuis en geniet van elkaar.
  • Organiseer een sexy middag. Als je ‘s avonds bekaf bent en niets liever wilt dan slapen, kun je ook proberen overdag wat tijd vrij te maken. Moeilijker, maar zéker de moeite waard.

LEES OOK: Waarom een ‘goede relatie’ dodelijk is voor je seksleven

Privacy

Wanneer je kinderen klein zijn lijkt privacy net zo onmogelijk als een schoon en opgeruimd huis. Je wil ze ieder moment geven wat ze nodig hebben en dag en nacht beschikbaar zijn.

In veel huishoudens staan alle deuren daarom dan ook permanent open, wat privacy vinden enorm lastig maakt. Begin daarom al zo vroeg mogelijk met het afschaffen van de open deuren-policy.

Wanneer je kind naar een Groot Bed verhuist, kun je ‘m een dichte deur leren respecteren. Dit is tevens hét begin van een grote levensles – de ruimte van een ander respecteren -, en maakt dat jij iets minder gespannen naar die dichte deur hoeft te staren. De kans dat hij jullie plotseling stoort wordt zo een stuk kleiner.

Geluiden

Heel stil moeten zijn wanneer die deur eindelijk dichtzit is niet heel bevordelijk voor de mood. Daarom hier wat praktische tips:

  • Test je bed. Als jullie op je geluidsniveau letten maar het bed kreunt en steunt, moet je actie ondernemen. Verplaats je bed een klein beetje als -ie tegen de muur aanstoot, investeer in een nieuwe matras of draai de schroefjes van je bedframe eens extra strak aan. Het zit ‘m in de kleine dingen.
  • Zet een muziekje aan. Een gezellig muziekje in jullie slaapkamer of – nog beter – in de kamer van je kinderen, doet wonderen.
  • Kijk TV. Een goede geluidsdemper én een fijn afleidingsmanoeuvre. Veel ouders parkeren hun kind voor de televisie en gaan dan samen even naar boven. Niet iedereen moet eraan denken, maar hé, het kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme