Sterre Touw
Sterre Touw Gezondheid 15 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die je seksleven kunnen belemmeren (en je heel makkelijk kunt veranderen)

Als je een gezin hebt,  is het lastig om een gezond seksleven te onderhouden. Je bent moe en je moet nog heel veel andere dingen doen. Kortom; je hoofd staat sinds je een gezin hebt een stuk minder naar seks. Er zijn een aantal dingen die je seksleven belemmeren, maar die kun je (gelukkig) gemakkelijk zelf veranderen.

De basis voor een gezond seksleven is door het gewoon te doen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan met kinderen die al je energie en aandacht vragen. Door deze belemmeringen te veranderen, kun je heel gemakkelijk de eerste stappen zetten naar een gezond en beter seksleven. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

LEES OOK: Dít maakt ons volgens onderzoek nog gelukkiger dan seks

Seks hebben als je er niet klaar voor bent

Teveel mensen hebben seks terwijl ze er niet klaar voor zijn. We hebben het niet over fysieke opwinding, maar juist over psychologische opwinding. Als je psychisch ook zin hebt, dan ben je tijdens de seks veel meer in het moment. Als je je hier aan overgeeft, daalt je IQ en word je een beetje meer onvolwassen. Dat resulteert in losser gedrag en daarom dus meer seks!

Niet egoïstisch genoeg zijn tijdens het vrijen

We willen allemaal graag onze partner in bed tevreden stellen. Toch overdrijven sommige mensen daarin en cijferen ze zichzelf compleet weg. Hierdoor ga je seks saai vinden, omdat het toch niet om jou draait.  Praat wat meer tegen elkaar en vertel eens aan je partner wat je fijn vindt. Zo wordt het voor jullie beide een stuk spannender.

Denken dat seks draait om het hoogtepunt

Een goede seksuele climax zou als een toetje moeten voelen na een heerlijke maaltijd.Toch is dat niet waar seks om draait. De paren die de beste seks hebben, zijn degenen die niet als doel hebben een orgasme te krijgen. Zo leef je je optimaal in en kun je extra genieten van de seks.

Intimiteit plannen

Veel stellen raken alleen opgewonden wanneer seks op de planning staat. Het is op die manier meer een soort opdracht dan iets wat jullie beide fijn vinden. Maak er dus een momentje van. Het hoeft echt niet elke dag raak te zijn, maar pak wat extra kleine momentjes om van elkaar te genieten.

LEES OOK: Dit is precies wat je moet eten om meer zin in seks te krijgen (volgens experts)

Kritiek op jezelf in bed

Het is onmogelijk om goede seks te hebben als je je slecht voelt over je lichaam of je vaardigheden. De meesten van ons kunnen daar heel onzeker over zijn en zichzelf afvallen. Neem die gedachten niet te serieus, want ze zullen vanzelf weer wegvagen. En trouwens, vraag je vent om je op dat soort momenten eens lekker extra te complimenteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 dingen die je seksleven kunnen belemmeren (en je heel makkelijk kunt veranderen)
Sluiten