Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 20 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Spice up your sex life! Zo geef je je libido een boost nadat je bent bevallen

Voordat jullie ouders werden, was het een stuk makkelijker om sexy time te hebben. Niet alleen wat betreft privacy, tijd en energie (damn, de slapeloze nachten) maar ook wat betreft je libido verandert er veel na het krijgen van je eerste kindje. Helemaal niet gek en onthoud dat vrijwel iedereen hierna te kampen heeft met een minder florerend seksleven – uitzonderingen daargelaten.

Je seksleven na de geboorte van een kindje

Je lichaam heeft een enorme verandering ondergaan. Maar liefst negen maanden heeft het een kindje gedragen en zijn jullie nu trotse ouders van een volwaardig mensje. Ze zeggen niet voor niks negen maanden op, negen maanden af want na de bevalling gieren de hormonen nog door je lijf. Je moet opnieuw leren comfortabel te worden met jezelf, überhaupt herstellen van de bevalling en dan hebben we het nog niet eens over de gebroken nachten (in vaak de eerste jaren). Lijdt je seksleven eronder? Dan is het belangrijk om dít te weten: het is heel normaal.

Zoals we overal de quote ‘normalize breastfeeding’ horen, is dat ook van toepassing op dit onderwerp. Dat je libido vermindert na je bevalling is namelijk super normaal en allerminst iets om je voor te schamen. Zowel fysiek als mentaal ondergaat je lichaam zo’n enorme veranderingen dat het logisch is dat dat onder andere invloed heeft op libido.

Geef je libido een boost

Je kunt je libido langzaamaan weer opbouwen, al gaat daar absoluut wat tijd en energie in zitten en is het natuurlijk belangrijk dat je lichaam – in ieder geval down under – is hersteld van de bevalling. Als dat het geval is, is het goed om tijd voor jezelf en je partner in te plannen.

Dit hoeft niet per se om het seksuele aspect te gaan maar wel om even te relaxen. Ga lekker in bad of laat je verwennen door je partner met een voetmassage. Het zijn deze momenten waarop jullie weer intiem kunnen worden met elkaar. Probeer hiervoor minstens één avond in de week vrij te maken en toe te komen aan sexy time. Deze tijd samen zal jullie (en jullie seksleven) goed doen, en langzaam maar zeker zorgen voor een toename in je libido.

Het kan ook helpen om eerst zelf wat comfortabeler te worden met je lichaam en te masturberen. Zo voel je of je lichaam hier al klaar voor is en of het geen pijn doet.

LEES OOK: Oelala! 19 x lieve en sexy appjes om je partner gedurende de dag te sturen

Pijn bij het vrijen

Blijf je pijn hebben tijdens de seks nadat je bevallen bent? Dan is dat altijd een reden om contact op te nemen met je huisarts of gynaecoloog. Hoewel er niet per se wat ergs aan de hand hoeft te zijn, is het wel goed dit te laten checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Spice up your sex life! Zo geef je je libido een boost nadat je bent bevallen
Sluiten