Renée
Renée Uncategorized 20 mrt 2018

Maak je geen zorgen: alles wat je over je seksuele piek wist blijkt onzin te zijn

Als je denkt dat je in je jongere jaren de beste seks hebt, of juist als je wat ouder en meer ervaren bent, heb je het blijkbaar bij het verkeerde eind. Er is een nieuw onderzoek dat bewijst dat al deze aannames onderuit haalt.

De zin en onzin over je seksuele piek

Het is nogal een anti-climax als je de 36 jaar bereikt en geen spectaculair seksleven hebt, of wel? Staar je daarom niet blind op onderzoeken die eerder naar buiten zijn gebracht. Als we huisarts Dr. Mashfika N. Alam mogen geloven bestaat er namelijk niet zoiets als het bereiken van je seksuele piek. Of laten we het zo zeggen: het is niet dat je behoefte aan seks na die piek verdwijnt.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je beste dagen eraan komen of al achter je liggen. ‘Er wordt nu geloofd dat ervoor vrouwen geen leeftijdslimiet bestaat. Het kan vroeg gebeuren zoals bij mannen of laat. Afhankelijk van hoe zelfverzekerd en comfortabel ze is met haar seksualiteit.’

LEES OOK: Onderzoek zegt: onbaatzuchtige mensen hebben vaker seks

Libido en verlangens

Juist omdat je libido beïnvloed wordt door verschillende factoren is het moeilijk om te bepalen wanneer je seksuele piek is. Ja, misschien heb je de beste seks als je 36 bent, maar het hoeft niet zo te zijn. Wie weet heb jij een heel actief seksleven als je de 50 nadert. Of 60. De gedachte dat iemand op leeftijd geen seksuele verlangens zou hebben is dus achterhaald.

Jij en je lichaam schijnen namelijk ook op latere leeftijd prima in staat te zijn om te genieten van seks. Je gedrag en hoe je denkt over seks kan veranderen, maar het betekent dus niet automatisch dat je lichaam in slaapstand staat.

Weet je nu ook weer dat je een zorg minder hebt.

She Knows

Reageer op artikel:
Maak je geen zorgen: alles wat je over je seksuele piek wist blijkt onzin te zijn
Sluiten