Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Gezondheid 24 aug 2020

Selfcare is hartstikke belangrijk: 5 x manieren om meer voor jezelf te zorgen

Het leven kan als moeder soms best hectisch zijn: kinderen naar school, door naar kantoor en ‘s avonds moet er weer eten op tafel staan. Je vergeet haast voor jezelf te zorgen en dat is precies niét de bedoeling. Jij als mama verdient namelijk ook de nodige selfcare.

En dus delen we een aantal manieren hoe je weer even extra voor jezelf kunt zorgen.

Selfcare

1. Stel grenzen

Misschien wel een van de belangrijkste manieren om meer voor jezelf te zorgen, is door grenzen te stellen. Ga na wat je echt belangrijk vindt in het leven en skip dingen waar je geen energie van krijgt. Op het moment dat je namelijk continu over je grenzen heen gaat ben je alles behalve bezig met voor jezelf te zorgen.

2. Rust uit (en daar bedoelen we geen slapen mee)

Je kan denken: ik slaap iedere nacht acht uur, dus ik heb wel genoeg rust. Maar, nee… Zo werkt het niet. Het is onwijs belangrijk om iedere dag even een moment rust in te plannen zonder dat je ligt te slapen. Rust is namelijk essentieel voor ons mentale, emotionele en fysieke welzijn. Ga bijvoorbeeld een halfuur op de bank een boek lezen, wandel in je eentje een stukje door het park óf kijk die heerlijke serie waar je niet bij na hoeft te denken.

3. Mediteer iedere dag

Al mediteer je maar vijf minuten per dag, het kan precies goed zijn voor een portie selfcare. Waarom? Met mediteren ben je totaal op jezelf aangewezen. Je krijgt er nieuwe energie van en het laat je voor even totaal in het hier en nu leven.

4. Beweeg

Het is goed om tijd voor sporten vrij te maken. Met sporten creëer je namelijk ook een moment voor jezelf. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je achteraf heerlijk voelt. Bewegen is immers goed voor onze mentale en fysieke gezondheid. Sterker nog: het vermindert stress.

5. Vraag om hulp

Het kan natuurlijk zo zijn dat je echt door de bomen het bos niet meer ziet. Je krijgt maar geen plekjes vrij in je agenda voor jezelf en loopt constant achter de feiten aan. Dat is onwijs vervelend en dus kan het op dat punt goed zijn om hulp te vragen. Laat je ouders bijvoorbeeld even een avondje oppassen zodat jij en je partner heerlijk uiteten kunnen. En onthoudt: om hulp vragen is absoluut geen teken van zwakte.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Selfcare is hartstikke belangrijk: 5 x manieren om meer voor jezelf te zorgen
Sluiten