Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 19 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

De selfie van deze moeder weerhoudt je er voor altijd van onder de zonnebank te gaan

Heerlijk, zo’n zonnebank. In ongeveer twintig minuten ben je én opgewarmd én zie je eruit alsof je een weekje op een tropisch eiland hebt doorgebracht. Dat er heel wat risico’s aan kleven, zie je even door de vingers. De Britse Mallory Lubbock laat je zien waarom je de zonnebank eigenlijk uit je leven zou moeten verbannen.

Zonnebank

We vertellen onszelf dat we écht niet ziek worden van de zonnebank. Zo vaak ga je immers niet, die ene keer per maand, daar krijg je niks van. Toch? Wrong! Mallory deed namelijk precies hetzelfde en moet nu met een verminkt gezicht dealen.

Ze ging voor het eerst onder de zonnebank toen ze zestien was. Op een gegeven moment was ze er zo aan verslaafd, dat ze niet meer zonder de zonnebank kon. Dat heeft ervoor gezorgd dat zich een kwaadaardige melanoom (huidkanker) heeft ontwikkeld in haar gezicht, die operatief moest worden weggehaald. Dat heeft haar uitstraling zodanig beschadigd, dat ze niet meer hetzelfde gezicht heeft als voor de operatie.

LEES OOK: Even een zonnebankje pakken? Doe maar niet

Ellende

Op het moment dat Mallory de foto’s maakte, zat ze in het ziekenhuis voor een body checkup. Iets dat verplicht is als je huidkanker hebt. ‘De dokter heeft me verteld dat ik waarschijnlijk nog veel vaker naar het ziekenhuis moet komen, omdat de kans groot is dat ik vaker last krijg van melanomen. Daarom wil ik tegen iedere moeder zeggen: zorg dat je dochter nooit, maar dan ook NOOIT onder de zonnebank gaat. En jij zelf ook niet. Is dat bruine kleurtje je echt zoveel ellende waard?’

‘Ik dacht dat me dit nooit zou overkomen. Maar ik ben nu die moeder die op het strand zit met een grote parasol en heel dik smeert met factor 50. En dat zou iedereen moeten doen.’

zonnebank

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme