Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

It’s beginning to look a lot like… Wat zet jij eigenlijk op de kersttafel?

Oh wat houden we van December! Het is dan weliswaar de drukste maand van het jaar, maar zeker ook de gezelligste. Nu de Sint weer naar huis is, kunnen we door met het volgende feest: Kerst! En zeg je Kerst, dan denken wij aan familie, gezelligheid, een mooie boom en een sfeervol diner. Maar heb je ook al nagedacht over het servies en de tafelstyling met het diner?

Oud servies

Krijg je de hele familie te eten, dan is de kans groot dat je borden tekort komt in je normale servies. En is dat servies nou wel zo gezellig voor dit fijne feest? Of heb je een speciaal feestservies in de kast staan dat één of twee keer per jaar wordt afgestoft, maar waarvan inmiddels een aantal borden of kommetjes zijn gechipt, en waar je eigenlijk wel op bent uitgekeken? Een heel nieuw servies kopen is wel wat overdreven voor die ene dag in het jaar, en eigenlijk ook weinig duurzaam natuurlijk.

Wil je ook dat je kids zich een beetje gedragen aan tafel? Check dan ook deze 5 trucjes voor goede tafelmanieren

Mix and match

Nou heeft het Amsterdamse merk The Table daar een idee op bedacht. Zij ontwierpen een complete en gevarieerde serviescollectie, die zich perfect laat matchen met welk servies je ook maar in huis hebt. En dat vinden wij dus erg leuk. Zo hoef je namelijk maar een paar nieuwe items aan te schaffen om een hele nieuwe tafel te kunnen dekken.

Kopjes van The Table
Bron: The Table

De stijl van de lijn gaat van modern strak tot wat verfijnder en landelijker. De kleuren zijn neutraal, waardoor je makkelijk verschillende stijlen servies met elkaar kunt combineren en het toch een geheel wordt.

De hele collectie is handgemaakt en bestaat uit onder andere borden, bakjes, glazen, karaffen, tafellinnen en bestek. Op hun site zie je ook hoe zij het zelf combineren met allerlei vintage items (die ze overigens ook verkopen). Mooi kleedje eronder, paar kaarsjes erbij en de antieke kristallen waterkaraf van je oma en je hebt een super feestelijke en sfeervolle tafel.

Servies van The Table op tafel
Bron: The Table

Nog duurzaam ook

Wat wij ook altijd een pluspuntje vinden is dat de oprichters van The Table er ook nog aan hebben gedacht alles zo duurzaam mogelijk aan te pakken.

Een deel van de glazen en kannen wordt gemaakt uit gerecycled glas en ze proberen zoveel mogelijk weg te blijven van plastic verpakkingen. De hele productie is klimaatpositief doordat ze de C02 uitstoot voor 110% te compenseren bij de Climate Neutral Group. Én ze werken samen met ambachtsmensen volgens de normen van de World Fair Trade Organization.

Wil jij dit ook? Bestellen kan op de website van The Table.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
It’s beginning to look a lot like… Wat zet jij eigenlijk op de kersttafel?
Sluiten