Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 18 dec 2018

Sesamstraat introduceert een nieuwe verhaallijn: een karakter dat dakloos is

Sesamstraat kaart vaker moeilijke onderwerpen aan, neem bijvoorbeeld Julia die in april 2017 haar debuut maakte in de Amerikaanse Sesamstraat. Het meisje had de kenmerken van een kind met autisme.

Nu hebben de makers van de Amerikaanse versie van Sesamstraat dakloosheid aangekaart. Lily, één van de bewoners in de straat, vertelde in het programma daar haar familie hun huis is kwijtgeraakt.

De roze pop Lily

Lily is niet nieuw, ze werd in 2011 al geïntroduceerd. Toen ook al door een moeilijk onderwerp aan te kaarten: ze werd geïntroduceerd in een segment dat ging over kinderen die niet altijd weten of er thuis wel genoeg eten is. Dat hebben de makers gedaan, om te zorgen dat kinderen in dezelfde situatie zich met haar kunnen identificeren. Daarnaast hopen ze niet alleen hen te bereiken, maar ook dat ze anderen iets meer begrip kunnen geven voor deze kwestie.

Online clip

‘We hebben onze eigen flat niet meer, we slapen al een tijdje op allerlei verschillende plekken. We wonen nergens, en soms vraag ik me af of we ooit weer een thuis zullen hebben’, vertelt Lily haar vriendje Elmo toe in de clip die online verscheen op 12 december.

‘We weten dat kinderen die dakloos zijn vaak verstrikt raken in een verwoestende cyclus van trauma’s – het gebrek aan betaalbare huisvesting, armoede, huiselijke geweld of het trauma van het daadwerkelijk verliezen van hun huis en de dagelijkse trauma van de onzekerheid van het dakloos zijn’, zei Sherrie Westin, president van global impact bij Sesame Workshop. ‘We willen helpen die cyclus te verstoren door kinderen te troosten, hen kracht bij te zetten en ze hoop te geven voor de toekomst. We willen dat ze weten dat ze niet alleen zijn en dat thuis meer is dan een huis of een appartement – thuis is waar de liefde ook leeft.’

Reageer op artikel:
Sesamstraat introduceert een nieuwe verhaallijn: een karakter dat dakloos is
Sluiten