Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Columns 11 augustus 2015

‘Seth is 1,5 jaar en boos. Wat doe je dan? Op de grond van de Koopgoot gaan liggen’

Vandaag kregen we een berichtje van Hanna. Op haar Facebook-pagina De wereld van Seth doet ze op humoristische wijze verslag van de dingen die ze meemaakt met zoontje Seth. Haar post over een bezoekje aan de Rotterdamse Koopgoot vonden we zo mooi, dat we hem ook graag op Famme plaatsen.

Inmiddels is Seth alweer een paar jaar ouder, maar plaatst Hanna nog altijd de avonturen. Dat mag van Seth, want hij vindt het leuk om de comments te lezen, en nog leuker dat hij een hele eigen pagina heeft. Gewoon helemaal over hem. ‘Omdat ik grappig ben. En lief. En ook megastoer. Zal ik eens laten zien dat ik een tornado kan zijn?’

In de Koopgoot

‘Seth is 1,5 jaar en boos. Wat doe je dan? Op de grond van de Koopgoot gaan liggen dus. Fijn. Ik ben ook wel eens boos, dacht ik, en ik heb bijna dagelijks de behoefte om gewoon maar even op de grond te gaan liggen. MAAR DAT DOE IK TOCH OOK NIET?! Daarnaast bedacht ik me dat als ik hier nu aan toe zou geven, ik me binnen een jaar zou moeten aanmelden voor een programma als The Nanny, omdat mijn peuter was veranderd in een mini-monstertje die zijn moeder terroriseerde.

Nu is Seth in tegenstelling tot z’n moeder nogal blond, en werd me in die periode dagelijks verteld dat ik er veel te jong uitzag om zijn moeder te kunnen zijn. Mooi, dacht ik, niemand die weet dat hij bij mij hoort. Ik ging op een paar meter afstand staan en sloeg de geschokte voorbijgangers gade. Na een tijdje schuifelde er een oude dame naar me toe. Betrapt, schoot er door m’n hoofd, en ik overwoog heel even naast Seth te gaan liggen.

Ze kneep in m’n wang. ‘Weet je kind, dat heeft m’n moeder ook een keer bij mij gedaan, en ik heb er niks aan overgehouden hoor.’ Ik wilde haar ter plekke te zoenen. Na een kwartiertje stond Seth op, liep naar me toe, pakte m’n hand en deed of er niets gebeurd was. Mama vs Seth: 1-0. De beruchte supermarktscènes zijn me vervolgens bespaard gebleven.’

Ooit zoiets meegemaakt? Vertel over jouw meest verschrikkelijke ‘supermarktscène’ op onze Facebook! >

Lees ook: Deze kids kregen een woedeaanval op een wel heel lastige plek >

Reageer op artikel:
‘Seth is 1,5 jaar en boos. Wat doe je dan? Op de grond van de Koopgoot gaan liggen’
Sluiten